Bugetul municipiului Cluj-Napoca a fost votat

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Consilierii locali au aprobat astăzi bugetul pe 2017 al municipiului Cluj-Napoca în valoare de 1 miliard 350 de milioane de lei, cu aproximativ 16% mai mare decât cel pe anul precedent. Dezbaterea bugetului a durat mai puţin de o jumătate de oră, proiectul fiind prezentat in extenso de primarul Emil Boc.

Consilierii PSD sunt cei care au avut un amendament concret la proiectul propus, şi anume alocarea a sumei de 1 milion de lei pentru  achiziţionarea unei clădiri noi pentru Școala Iuliu Hațieganu din Mănăștur. De altfel social democraţii sunt singurii care s-au abţinut la vot. Bugetul a fost adoptat cu 20 de voturi pentru şi 4 abţineri. 

Pe lista de investiţii anunţată de primar pentru acest an se află între altele: modernizarea infrastructurii rutiere care să cuprindă şi străzile din noile extinderi ale oraşului, introducerea în circulaţie a 8 noi troleibuze şi achiziţia publică a altor mijloace de transport în comun noi: 50 de autobuze, 6 garnituri de tramvai şi 10 autobuze electrice, crearea de benzi dedicate pentru transportul în comun pe axa est-vest, între Bulevardul 21 Decembrie 1989 şi Calea Moţilor, finalizarea unui parking suprateran şi începerea lucrărilor de construcţie la cel puţin 3 noi parkinguri, amenajarea primelor 40 de platforme subterane de colectare selectivă a deşeurilor menajere, finalizarea etapei a doua a reabilitării Pieţei Unirii şi pietonalizarea laturii de vest, deschiderea unei creşe pe str. Donath nr. 238, începerea construcţiei unei creşe pe str. Gr. Alexandrescu nr. 47A şi modernizarea creşei de pe Septimiu Albini nr. 91, extinderea capacităţii Sălii Polivalente la peste 9.300 de locuri, amenajarea a 3 noi parcuri pentru câinii cu stăpân şi extinderea Centrului destinat câinilor comunitari de pe strada Bobâlnei sau realizarea unui patinoar artificial în Parcul Central „Simion Bărnuţiu”.

Citiţi şi: Dezbaterea pe buget: promisiuni peste promisiuni și propuneri ”surpriză”

Postaţi un comentariu