Blocul de 12 etaje al familiei Tișe a trecut de Consiliul Local

Consilierii locali din Cluj-Napoca au aprobat astăzi Planul Urbanistic de Detaliu privind construirea unui imobil cu funcțiuni mixte cu o înălțime de 12 etaje pe strada Ploiești numerele 9-11, beneficiarii fiiind, Camelia Veronica Tișe, Alin Păunel Tișe și societatea Italia Tiles SRL.

La acest proiect nu a existat nicio luare de cuvânt din partea consililierilor locali, PUD-ul fiind aprobat cu 19 voturi pentru și 8 abțineri. Construirea imobilului cu 12 etaje îi nemulțumește însă pe unii vecini din zonă. Unul dintre ei a participat la ședința de astăzi, dar a solicitat să ia cuvântul abia la final, la punctul de diverse după ce proiectul fusese votat. „Sunt un cetățean care reprezint de ani de zile Clujul cu onoare în toată lumea sunt profesor universitar, dar astăzi mă adresez dumneavoastră în calitate de simplu cetățean al Clujului, ca om care își plătește la zi taxele și impozitele. Am și eu un apartament modest pe strada Ploiești în vecinătate și nu pot fi de acord ca în acest loc să se ridice un bloc cu 12 etaje, e de bun simț să nu fiu de acord cu așa ceva. Dar nu sunt de acord nici să primesc de la primărie la sesizările mele un răspuns redactat de un notar, Camelia Tișe, care este chiar cea care construiește acolo. Acest lucru denotă lipsă de respect și pot spune că sunt dezamăgit de o asemenea atitudinea mai ales din partea unui primar pentru care am avut mult respect și l-am votat”, a spus în plen profesorul universitar Nicușor Silaghi.

Președintele de ședință, Ovidiu Turdean i-a atras atenția că luarea sa de poziție este tardivă, deoarece proiectul a fost votat. „Deci rămâne așa, s-a votat fără să se țină cont de părerea noastră  a vecinilor. Vă mulțumesc, ce mai pot zice”, a replicat nemulțumit clujeanul care a părăsit apoi ședința.

Proiectul imobiliar în cauză se va întinde pe o suprafață de circa 1.600 de metri pătrați. Aici ar urma să se construiască o clădire cu 12 etaje în care vor fi amenajate 38 de apartamente, 600 de metri pătrați de spații comerciale, 4.127 de metri pătrați de birouri și 92 de locuri de parcare.

Postaţi un comentariu