Billy Idol, un rebel la locul lui

Foto: Dan Bodea

Actualizare 01.07.2014. 8.000 de persoane, plătitori și neplătitori de bilete, au asistat la concertul Billy Idol de luni seară din Piața Unirii. Rockerul, cu un corp de invidiat pentru vârsta sa de 59 de ani, a susținut un show „cuminte”, fără efecte speciale deosebite, dar care a avut totuși o mare priză la public. Chitaristul Steve Stevens a fost de asemenea aplaudat la scenă deschisă, după ce a realizat câteva solo-uri excepționale.

Senzația generală a fost că trecerea timpului l-a cumințit pe rebelul Billy, transformându-l într-un rocker cumsecade de vârsta a doua. Cristian Păcuraru, un punker „în retragere”, în vârstă de 36 de ani a venit la concert în amintirea vremurilor când piese ca „Rebel Yell” sau „Cradle of Love” îi legănau adolescența. „Este în continuare un showman perfect. Din păcate pentru mine, a venit mai târziu cu 20 de ani și trecerea vremii se vede, și la mine și la el”, a mărturisit acesta.

Potrivit căpitanului Mariana Barbu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi, în total, în piață s-au aflat 8.000 de persoane pe parcursul concertului.

În public s-au amestecat rockeri și punkeri de vârstă mijlocie, cu tineri entuziaști, care deși nu cunoșteau versurile, păreau că se bucură din plin de muzică. În zona „Golden Circle”, cea mai apropiată de scenă și, din acest motiv, cea mai aglomerată, nu au existat decât patru dozatoare de bere, lucru care a creat cozi enorme și a provocat nemulțumirea multora.

Încă de la începutul concertului, câteva sute de persoane s-au aliniat pe laturile Pieței Unirii dinspre Librăria Universității și dinspre Bulevardul Eroilor, pentru a se bucura pe gratis de recital.

În ciuda eforturilor organizatorilor, care au ridicat un „țarc” de garduri, ce trebuia să facă show-ul invizibil pentru cei care nu au plătit bilet, scena era vizibilă din aproape orice punct al pieței. Oricum, în jurul orei 22.30, organizatorii au început să demonteze mult hulitele garduri.  Astfel, sfârșitul concertului a fost gustat la fel de toți cei prezenți în piață.

Billy Idol a încheiat recitalul-standard cu hitul „Rebel Yell” și s-a despărțit de clujeni mulțumindu-le: „Thank you for making my life so great” (Vă mulțumesc că mi-ați făcut viața așa de frumoasă – n.r.). A fost, bineînțeles, bisat, și a mai interpretat două piese -hiturile „White wedding” și „Hot in the city”.  La sfârșit, fiecare membru al formației a fost aplaudat îndelung de cei prezenți. (Bogdan Stanciu)


Controversatul concert ce-l are ca principal star pe Billy Idol, mutat și răsmutat până când a ajuns în Piața Unirii, stă să înceapă, în ciuda vremii nefavorabile care s-a abătut asupra Clujului.

Vântul și ploaia care amenință desfășurarea concertului nu i-au speriat pe rockerii veniți din toată Transilvania pentru a asista la concertul ce-l are în „main event” pe star-ul englez Billy Idol. Oamenii au început să vină încă din jurul orei 17 iar la această oră sunt în Piața Unirii aproximativ 4000 de fani care asistă la reprezentația artistului.

Postaţi un comentariu