Baletul pe gheaţă din Sankt Petersburg revine la Cluj cu spectacolul Cenuşăreasa

Imagine din spectacolul Frumoasa din pădurea adormită

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg recreează, în 7 decembrie, atmosfera poveştilor lui Charles Perrault, într-un spectacol din care nu vor lipsi coregrafia, semnată de Konstantin Rassadin, costumele şi acţiunea „transcrisă” special pentru celebrii balerini-patinatori. După Spărgătorul de nuci, Lacul lebedelor și Frumoasa din pădurea adormită, e rândul Cenuşăresei să “vrăjească” publicul clujean. Ansamblul va susține două spectacole pe scena Operei Române din Cluj-Napoca, începând cu orele 17:00 şi 20:00.

“Pentru al patrulea an consecutiv, scena Operei Române se va transforma într-un adevărat patinoar, după ce aproape trei tone de gheaţă o vor acoperi, iar artiştii din Sankt Petersburg vor spune povestea Cenuşăresei, folosindu-se de sărituri Axel, salturi Rittberger și dublu Lutz şi piruete grațioase.. Sfidând gravitația şi purtând costume care valorează 250.000 de dolari, personajele poveştii vor „levita” deasupra gheţii, pentru a transpune publicul în atmosfera sărbătorilor de iarnă, chiar de Moş Nicolae. Şi de această dată, Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg vine, la Cluj, cu peste 30 de balerini-patinatori, iar spectacolul este o premieră pentru România”, transmit organizatorii.

Biletele au prețuri cuprinse între 89 şi 298 lei și pot fi achiziționate de la birourile Diesel (Piața Unirii nr. 10), din rețeaua Eventim și online, de pe www.eventim.ro şi https://www.facebook.com/DieselEventsRo.

 [stextbox id=”custom”]Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg a fost înființat în 1967 de către coregraful Konstantin Boyarsky. Singurul ansamblu care combină baletul clasic cu patinajul artistic este condus în prezent de directorul artistic Konstantin Rassadin, artist emerit al Rusiei și fost solist al Mariinsky Ballet, elev al lui Rudolf Nuriev. Ca balerin, Rassadin a dansat alături de nume precum Mihail Baryshnikov și Natalia Makarova. Directorul muzical și unul dintre fondatorii baletului este Leo Korkin, dirijor ce a condus și orchestra simfonică a Academiei din Sankt Petersburg. Ansamblul numără peste 80 de balerini-patinatori, mulți campioni europeni, mondiali sau olimpici la patinaj artistic, majoritatea maeștri ai sportului în Rusia. Din 1995, ansamblul a susținut sute de reprezentanții pe scene de operă și teatru din întreaga lume.[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu