Apele Române au cumpărat un utilaj amfibiu pentru a curăța Someșul

Administraţia Naţională “Apele Române”prin Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa a cumpărat în această perioadă un utilaj amfibiu pentru recoltarea vegetaţiei acvatice. Achiziția vine după ce în ultimele luni, cel puțin la nivelul municipiului Cluj-Napoca, apa Someșului a fost extrem de murdară și încărcată de vegetație acvatică.

”În momentul actual, utilajul este în probe la acumularea Gilău. În data de 3 octombrie 2016, vom interveni pentru recoltarea vegetaţiei acvatice din albia Someşului-Mic, în zona Pod Garibaldi-Sala Sporturilor. În cadrul acestei acţiuni urmărim să asigurăm secţiunea de scurgere pentru evitarea blocării zonelor critice. Menţionăm că, pe parcusul acestei luni Sistemul de Gospodărire a Apelor Cluj a realizat acţiuni de igienizare în albia Someşului-Mic, zona Pod Garibaldi-Pod Elisabeta, unde s-au colectat aproximativ 35 metri cubi deşeuri”, se arată în comunicatul Apelor Române.

Noul utilaj poate să intervină în locuri care nu sunt accesibile utilajelor convenţionale, are sistem de propulsie atât pe apă cât şi pe uscat, şi dispune de echipamente menite să simplifice procedurile de colectare a vegetaţie şi a plutitorilor.

Citiți și Apele Române explică de ce e atât de murdar Someşul şi ce acţiuni de igienizare vor fi întreprinse

1 Comentariu

  1. GRIGORE spune:

    DACA NU SE CURATA INTII LACUL DE ACUMULARE DE LA GILAU PEURMA CEL DE LAFLORESTI ,SI SECURATADUPA”URECHE” ESTE MUNCA IN ZADAR PENTRU CA SE VA CUARATA ACEA ZONADE LA PODUL GARIBALDI ,DAR ACEA IARBA VA TOT VENI ADUSA DE APA LA VALE SI GHICITI DOMNILOR DELA APELE ROMANE UNDE OARE SE VA OPRI IARBA??

Postaţi un comentariu