Amenzi de peste 6.000 de lei pentru nereguli în pieţele clujene şi taximetrie

FOTO: Dan Bodea

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială și de la Serviciul Ordine şi siguranţă publică au desfășurat în această săptămână mai multe acțiuni de control în colaborare cu poliţişti de la Secţia 2 Poliţie şi Secţia 4 Poliţie, jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj şi poliţişti din cadrul Poliţiei Transporturi.

Controalele au vizat combaterea comerţului în locuri neautorizate și verificarea respectării normelor de comerţ în pieţe. Verificările au avut loc în Piaţa Mihai Viteazu, str. Ploieşti, str. Croitorilor, str. Argeş, Piaţa Mărăşti – pe domeniul public şi în incinta pieţei.

Au fost întocmite 8 procese-verbale de constatare a contravenţiei, în valoare de 3.100 lei pentru comerţ în loc neautorizat, neetichetarea corespunzătoare a produselor agricole comercializate, lipsa buletinelor de verificare metrologică pentru cântare, lipsa registrului unic de control.

De asemenea, în data de 13.10.2016, o amplă acțiune s-a desfăşurat în incinta Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” şi în imediata vecinătate a acestuia, vizaţii fiind taximetriştii din această zonă.  S-a verificat deţinerea autorizaţiilor prevăzute de lege, afişarea tarifelor practicate, utilizarea aparatelor de taxat verificate metrologic; respectarea standurilor aprobate. Controalele s-au încheiat cu 10 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 2.975 lei pentru: lipsă atestate profesionale, lipsă asigurare de bunuri şi persoane, staţionare neregulamentară şi nerespectarea standurilor aprobate. De asemenea au fost aplicate şi puncte de penalizare conducătorilor de autovehicule staţionate neregulamentar.

Postaţi un comentariu