Album foto despre viața în Transilvania de Nord

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord a derulat În perioada 15 ianuarie-10 februarie 2014, un concurs foto online, pe una din reţelele de socializare. „Stilul de viaţă european în Transilvania de Nord” a reuşit să adune 587 de fotografii, postate de oameni simpli, fotografi amatori, fotoreporteri, autorităţi publice etc. Albumul va fi lansat public, la sfârşitul lunii februarie, la Cluj-Napoca, în prezenţa a doi deputaţi europeni.

„Cele 587 de fotografii surprind crâmpeie de viaţă din regiunea Nord-Vest: locuri, clădiri reprezentative, oameni, cultură, tradiţii şi obiceiuri, evenimente şi proiecte reprezentative din Bistriţa, Bihor, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj”, se arată într-un comunicat al Europe Direct Transilvania de Nord.

Cele mai frumoase şi reprezentative fotografii vor fi publicate în cel mai nou album de promovare a regiunii.

Albumul va beneficia de o lansare publică, în cadrul dezbaterii „ EP in the park. A debate right into the heart of Northern Transylvania” ce va avea loc în 28 februarie 2014, cel mai probabil la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.

Participanţii, între care deputaţii europeni Norica Nicolai şi Iuliu Winkler, vor discuta pe marginea a două teme europene actuale: ocuparea forţei de muncă şi stilul de viaţă european. La această dezbatere sunt invitaţi studenţi, elevi de clasa a XII-a (cei care vor vota pentru prima dată în viaţă), eurodeputati, ONG-uri, administraţii publice locale, beneficiari REGIO Nord-Vest, jurnalişti, bloggeri etc.

 

Postaţi un comentariu