51.000 de persoane au participat la a patra ediție a Jazz in the Park

Peste 51.000 de persoane au participat la Jazz in the Park, festivalul desfășurat în perioada 27 iunie- 3 iulie în curtea Muzeului de Artă, pe malul Someșului și în Parcul Central din Cluj-Napoca, acolo unde 40 de trupe din țară și din străinătate au susținut concerte la care intrarea a fost gratuită, existând însă posibilitatea achiziționării de bilete obligatorii cu scopul de a susține trei proiecte artistice. Câștigătorii festivalului au fost trrupa ieșeană C.A.L.I. Quartet.

Pe scene au urcat peste 40 de trupe din țară și străinătate, unele pentru prima dată în România sau în Transilvania. Potrivit organizatorilor, în perioada 27 iunie-3 iulie, la Jazz in The Park au venit peste 51.000 de spectatori. Pe scenele festivalului, amplasate în curtea Muzeului de Artă, pe malul Someșului și în Parcul Central din Cluj-Napoca, au urcat Ours Samplus, Blazzaj, pianistul Bogdan Vaida, Neil Cowley Trio, Platonic Band, Benjamin Kolloch Quartet, Teodora Enache & Benny Rietveld, Aida și Noi, Mihai Dobre, Jazzybirds, Blazzaj, Naked, Hot Club de Cluj, Andrada Codorean&Swing Mob și mulți alții.

Trupa C.A.L.I. Quartet din Iași a câștigat premiul I la Concursul Internațional Jazz in the Park desfășurat pe malul Someșului și va concerta în deschiderea festivalului de anul viitor. Premiul II a revenit trupei Secret Formula din București, în timp ce premiul III a fost câștigat de KOSZIKA & THE HOTSHOTS din Târgu Mureș. Au fost oferite premii pentru compoziție și originalitate formației Munk, dar și alte premii speciale.

Festivalul din acest an a fost o experiență intensă pentru noi și suntem foarte bucuroși de rezultat. A fost cea mai bună ediție de până acum din multe puncte de vedere: producție, line-up, comunicare. Am avut trei evenimente de promovare pline de energie pozitivă și am încheiat cu un festival de care suntem mândri. În ciuda faptului că ploaia de duminică a influențat numărul de oameni participanți, văd și lucruri bune în asta. În primul rând, am arătat că am știut să reacționăm, atât practic, cât și mental, iar în al doilea rând am apreciat numărul mare de oameni care a rămas la concerte în ciuda condițiilor meteo. Am învățat de la ei că suntem mult mai mult decât un festival cu intrare liberă. Suntem un proiect drag orașului, spune directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

Extrem de bine primit a fost recitalul de pian susținut la miezul nopții de pianistul Bogdan Vaida, prima inițiativă de a organiza un un astfel de eveniment în parcurile din Cluj, în miez de noapte, dar și concertele care au avut loc pe timpul zilei pe scena specială dedicată muzicii clasice. Pe lângă concerte, în cadrul festivalului participanții au putut să se bucure de zeci de activități, de la expoziții de sculptură și pictură, până la minigolf, proiecții de filme, jocuri pentru cei mari și pentru cei mici, ateliere de colorat, cățărat, workshopuri de muzică și lansări de carte.

Obiectivul general a fost să facem o ediție la fel de mare ca cea de anul trecut, dar mai bine pusă la punct și consider că am reușit. Asta ne dă încredere ca pe viitor să facem pași spre o extindere și mai mare, anunță directorul festivalului, Alin Vaida.

Intrarea la festival a fost gratuită, dar participanții au cumpărat 5.490 de bilete neobligatorii la festival în valoare totală de 12.200 de euro.  Banii strânși vor merge spre susținerea a trei proiecte selectate de juriu. Organizatorii festivalului vor să mai strângă acum încă 2.800 de euro pentru a putea finanța integral cele trei proiecte: Măscărici, Moara și Our Environment Remixed. Astfel, în perioada următoare campania de donații continuă.

Jazz in the Park este un proiect cultural care susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Citiți și: Distracție și relaxare. Jazz in the Park în imagini

Foto+Video /Bogdan Vaida a susținut un recital de pian în Parcul Central, la miezul nopții

Postaţi un comentariu