130 de antreprenori clujeni, învăţaţi să reducă riscurile în afaceri

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Peste 130 de antreprenori și reprezentanți ai companiilor din Cluj și din județele învecinate au participat la conferința „IMM ReStart a€“ Resurse și consultanță pentru dezvoltare” organizată de către Doingbusiness.ro, administrat de Internațional Business Promotion (IBP).

În cadrul evenimentului, experți și reprezentanți din top managementul unora dintre cele mai importante companii din țara au oferit participanților soluții concrete și consultanță pe subiecte cu impact în zone cheie de activitate.

Evenimentul a reunit la prezidiu specialiști de top: Lucian Anghel a€“ Președinte Directorat și Director General BCR Pensii, Gabriel Şincu – Tax Executive Director EY România, Ilie Iacob – Director Sucursală Cluj Allianz-Țiriac Asigurări, Ileana Botez – Director Comunicare și Marketing Bursă de Valori București, Bianca Cheteles – Account Manager Direct Sales Edenred, Roxana Mircea – Managing Partner REI Finance Advisors, Magda Popescu – Outside Counsel BSA | The Software Alliance, Silvia Bolohan – Marketing Manager SAS România, Ovidiu Teodorescu – Marketing Manager Net Brinel (partener Microsoft România), Dumitru Ion – CEO Kompass România, Cosmin Joldes a€“ Strategic Development Manager AchieveGlobal, Elena Badea a€“ Director Marketing EY România.

Au avut loc dezbateri  asupra unor subiecte din zonă fiscală, financiară și legislativă, oportunități de finanțare, resurse pentru dezvoltarea afacerii, precum și un workshop interactiv despre motivarea și creșterea eficienței echipelor de vânzări și business development – oferind auditoriului o perspectivă 360 de grade asupra soluțiilor pe care le pot aborda în propria afacere pentru dezvoltarea sustenabilă a afacerii.

„Studiile arată cât de important este să existe o pătură antreprenoriala puternică. La nivelul țărilor OECD, IMM-urile reprezintム99% din companii și două treimi din angajați. În România, IMM-urile contribuie cu 66% din totalul numărului de angajați din companiile private. De asemenea, aceste companii creează locuri de muncă la o rată de două ori mai mare decât companiile mai mari, în Uniunea Europeană 85% din totalul creșterii locurilor de muncă între 2002-2010 datorându-se IMM-urilor. În același timp, vedem că antreprenorii români se confruntă cu dificultăți semnificative: 88% dintre ei considerムdificil sau foarte dificil accesul la finanțare, 94% își doresc predictibilitatea mediului fiscal și de reglementare, iar 59% cred că mentalitățile și valorile românești nu susțin antreprenoriatul. Am conceput seria de evenimente IMM ReStart, cu care am ajuns de curând și la Cluj-Napoca, astfel încât să oferim un răspuns acestor probleme, sprijinind antreprenoriatul local să înțeleagă mai bine ce soluții are și cum le poate aplică pentru o dezvoltare sustenabilă”, a declarat Dumitru Ion, General Manager Doingbusiness.ro.

Conferințele IMM ReStart continuă anul acesta în Iași (14 octombrie), Sibiu (21 octombrie) și Ploiești (27 noiembrie).

Postaţi un comentariu