VIDEO | Dan Petrescu: ”Nu mi s-a întâmplat niciodată să avem 9 meciuri într-o lună”. CFR în pericol de a nu se prezenta la meciul cu AS Roma

Foto: Dan Bodea

Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, acuză în continuare probleme în alcătuirea lotului pentru partida cu AS Roma de joia viitoare din Europa League. Tehnicianul campioanei României spune că astăzi are doar 12 jucători valizi pe lista UEFA care ar putea evolua contra italienilor și sperăca echipasă fie ferită de alte accidentări sau infectări cu COVID până la ora meciului.

„M-am bucurat când a venit pauza, sincer, dar și jucătorii. Speram să avem foarte multe vești bune. Din păcate, parcă au venit mai mult rele decât bune. În acest moment nu suntem cum aș fi vrut, cu un lot complet sau măcar 90 la sută din el. Din păcate, jucătorii accidentați nu și-au revenit, în schimb au revenit la antrenamente Chipciu și Vojtus după ce au avut Covid. În rest, pe Omrani și pe Vinicius nu putem să contăm încă pe ei nici la meciul cu UTA, nici la meciul cu Roma. În plus, au apărut alte probleme legate de accidentări, n-aș vrea să zic numele jucătorilor, vrem să vedem cât sunt de grave, dar, dacă înainte de Roma eram rău, acum suntem și mai rău.

Pentru mine, pauza a fost bună, dar, odată ce m-am întors, au revenit problemele pe care le aveam. O iau de la capăt, mai ales că eu cred că e bătaie de joc să joci nouă meciuri într-o lună. Niciodată, de când sunt eu în fotbal, nici ca antrenor și nici ca jucător, n-am mai întâlnit așa ceva, să ai nouă jocuri oficiale în 30 de zile. Mi se pare exagerat, vor fi multe accidentări, cred că vor fi meciuri în care nu vom avea 13-14 jucători valizi. E inuman la ce e supus CFR-ul, și, din păcate, e singura echipă din România în această situație.

În ce privește meciul cu Roma, speram să avem întreg lotul, dar în condițiile actuale avem doar 12 jucători pe lista UEFA care vor putea juca joia viitoare. Dacă vor apărea și niște jucători cu COVID, nu ne vom putea prezenta la acel meci, nu vom avea jucători destui pentru asta”, a declarat Dan Petrescu la conferința de presă de vineri.

„UTA, singura echipă din România neînvinsă în deplasare în 2020”

Cât despre partida de duminică cu UTA, antrenorul echipei din Gruia spune că va fi ”un miracol” dacă CFR va învinge echipa din Arad.

„Pentru mine nu e neapărat o surpriză UTA, pentru că cunosc antrenorul, a fost elevul meu. În cariera lui de antrenor a avut numai rezultate bune oriunde a fost. UTA are un record demn de remarcat, pe care nu toți oamenii îl știu: este singura echipă din România care în 2020 n-a pierdut niciun meci oficial în deplasare. Dacă noi am reuși miracolul să-i batem, ar fi prima înfrângere pentru ei în acest an în deplasare. Asta nu e nicio surpriză pentru mine pentru că au avut o campanie de transferuri excelentă, au adus jucători foarte, foarte buni gratis, sau pe bani puțini, și reușita i se datorează lui Balint. Sunt convins că se vor bate pentru intrarea în play-off”, a mai spus Dan Petrescu.

„Nu văd nimic pozitiv la echipa națională în acest moment”

În ce privește evoluția echipei naționale,Dan Petrescu se declară extrem de nemulțumit.

„La echipa națională trebuie făcut ceva pentru că mergem în jos, nu în sus. Nu vorbesc despre joc, eu spun că rezultatele nu sunt bune, putea să fie un joc prost dar să câștigăm, nu contează. Nu văd nimic pozitiv la echipa națională în acest moment. Nu știu ce se întâmplă, dar rezultatele vorbesc împotriva noastră, sunt foarte slabe. Singurul lucru pozitiv este că am ajuns în urna a doua pentru campionatul mondial, dar asta nu înseamnă nimic pentru mine. Ca să te califici la Mondiale trebuie să fi primul, sau pe locul doi să poți ajunge la baraj, dar după cum arată lucrurile acum… Dacă nu era meciul cu Norvegia câștigat la masa verde, noi nu băteam iar pe nimeni într-o grupă normală, accesibilă. Rezultatele au fost foarte proaste. La fel, eșecul cu Islanda a fost unul foarte rău pentru fotbalul românesc”, a încheiat Dan Petrescu.

Vezi mai jos conferința de presă a lui Dan Petrescu:

Distribuie:

Postaţi un comentariu