Victorie senzațională pentru U-BT

Kyndall Dykes (foto, în alb) a avut o evoluție incredibilă în meciul cu KB Peja, în care a marcat 27 de puncte, pentru o victorie impresionantă a lui U-BT / Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U–BT Cluj au revenit în competițiile continentale intercluburi cu o victorie fantastică în fața cosovarilor de la BK Peja, de care au dispus cu scorul de 85-76, după o revenire incredibilă. Eliminați în această toamnă din Basketball Champions League, elevii lui Mihai Silvășan au trecut cu bine și peste primul eșec stagional din competiția internă și au obținut un succes în stil de echipă mare. Ardelenii au început perfect jocul și au controlat tactic primul sfert pe care l-au și câștigat cu scorul de 22-18.

A urmat reculul, altfel ceva obișnuit pentru suporterii alb-negrilor, iar oaspeții au răsturnat situația pe tabela de marcaj și au intrat la cabine la scorul de 40-37. KB Peja a continuat să-și impună jocul pe parchetul Sălii Sporturilor ”Horia Demian” și s-au desprins la 12 puncte. Ultimul parțial de joc a fostși cel mai frumos, cu accente de dramă. Cu 42 de secunde rămase de joc, scorul era egal, 76-76, iar clujenii beneficiau de două aruncări libere, ulterior transformate.

A urmat primul contraatac al clujenilor, când mai erau doar 30 de secunde din meci și trupa lui Silvășan își asigura practic prima victorie din actuala ediție a FIBA Euro Cup. Au urmat alte 5 puncte consecutive și U-BT și-a definitivat debutul impecabil în grupa G a întrecerii continentale. Victoria este a echipei, dar evoluția lui Kyndall Dykes a fost una extraterestră.

Americanul a marcat nu mai puțin de 27 de puncte, din 12 aruncări și a mai contribuit la succesul echipei sale cu două recuperări și o pasă decisivă. Și Filip Adamovic s-a remarcat cu cele 17 puncte marcate, două recuperări și 7 pase decisive. În celalalt meci din grupă, Gaziantep a câștigat cu 93-86 în deplasare cu ciprioții de la Petrolina AEK Larnaca. U-BT va disputa următorul meci pe 26 octombrie, în deplasare, cu Gaziantep.

Distribuie:

Postaţi un comentariu