Victorie pentru bronzul național

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet –B Cluj a câștigat primul meci din seria de trei din cadrul finalei de bronz a Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM), scor 89-82 cu SCMU Craiova. Rămași fără antrenorul Mihai Silvășan, după ce au ratat câștigarea Cupei și calificarea în ultimul act al întrecerii interne, clujenii au început perfect întâlnirea cu gruparea olteană.

Aleksandar Rasic a înscris cinci puncte consecutive și U-BT s-a desprins ușor la 19-4, terminând primul parțial al disputei cu un avantaj de 13 puncte (26-13). Oltenii, calificați oarecum surprinzător în penultimul act al LNBM, au ripostat în sfertul al doilea pe care și l-au adjudecat cu 27-24.

Cele 10 puncte avans pe care clujenii le aveau la pauza mare au fost decisive. În sfertul trei alb-negrii au reușit să mai pună două puncte în plus pe tabelă (15-13), chiar dacă jocul nu a mai fost la fel de spectaculos. Ultimele 10 minute au fost mult mai dinamice decât precedentele. Trupa din Bănie a alergat după egalare, dar nu au reușit să recupereze decât 5 din ecartul de 12 puncte, iar U-BT s-a impus cu 89-82 și a luat o opțiune serioasă pentru adjudecarea medaliilor de bronz.

„Încă nu am cucerit medaliile de bronz și vreau să spun un singur lucru. Mă bucur că am câștigat acest meci și am reușit să jucăm bine. Foarte probabil, a fost ultimul joc al lui Rasic pe teren propriu. Drept urmare, ne doream ca acest moment să fie încununat cu o victorie”, a declarat Dorin Pintea, antrenor interimar al U-BT, după demisia lui Mihai Silvășan. Meciul doi, din seria de trei, este programat, joi, 30 mai în Sala Polivalentă din Craiova.

Distribuie:

Postaţi un comentariu