”U” Cluj țintește al treilea transfer via CFR

Foto: Dan Bodea

Oficialii cluburilor ”U” și CFR au ajuns la un acord privind împrumutul jucătorului Răzvan Horj la gruparea universitară. Fundașul de 24 de ani este a treia achiziție a alb-negrilor de la rivala din Gruia, după Andrei Mureșan și Sebastian Mailat. Horj va evolua sub formă de împrumut la Universitatea, până la vară când „Șepcile roșii” pot activa clauza de transfer definitiv. Mutarea nu a fost, deocamdată, oficializată, dar sursele Transilvania Reporter susțin că e doar o chestiune de ore.

N-a mai jucat (pentru CFR) din mai 2017!
Născut în localitatea maramureșeană Moisei, Horj a ajuns la CFR în urmă cu cinci ani și, în ciuda anonimatului în care s-a rătăcit, are în CV un titlu de campion (2019). Cândva era considerat unul dintre cei mai talentați tineri fundași din România, dar cifrele lui sunt alarmante.

Răzvan Horj a debutat în vișiniu pe 24 iulie 2016. A intrat pe teren în minutul 77 în locul lui Cristian Lopez, într-un meci cu Concordia Chiajna. Era prima etapă a sezonului 2016/2017 și maramureșeanul era văzut ca un demn urmaș al „legendarului” Ricardo Cadu. În sezonul amintit avea să bifeze 26 de meciuri pentru CFR, 20 dintre ele în calitate de titular. La 10 luni distanță de la debut, Horj juca ultimul meci în tricoul CFR-ului la data de 13 mai 2017.

În acea vară fotbalistul era cedat la Viitorul Constanța fiind inclus în transferul lui Kevin Boli de la gruparea dobrogeană, în Gruia. Nici măcar șlefuitorul de talente, Gică Hagi, n-a reușit să identifice calitățile care să-l transforme pe Horj într-un fundaș demn, măcar de Liga 1. A prins doar 11 meciuri la echipa de la malul mări, iar în a doua parte a sezonului 2017/2018 avea să fie exilat la FC Voluntari, unde nu s-a adaptat.

În vara anului trecut CFR-ul l-a lăsat să semneze cu formația maghiară Ujpest în tricoul căreia a bifat doar două meciuri și s-a întors la CFR exact la timp ca să primească medalia de campion a sezonului trecut. Conștient că atâta timp cât Dan Petrescu va antrena gruparea feroviară clujeană nu are nicio șansă, Răzvan Horj a acceptat în această iarnă o nouă provocare și a fost aproape să semneze cu Academica Clinceni.

Până la urmă împrumutul a picat, fotbalistul fiind nemulțumit de contractul oferit de ilfoveni. În prima parte a actualului campionat maramureșeanul nu a fost nici măcar pe banca de rezerve la vreun meci al CFR-ului.
În această iarnă, „Șepcile roşii” i-au mai transferat pe Joseph Bouasse (liber de contract), Bogdan Barbu (Natandi, împrumut), Robert Neciu (FC Viitorul, împrumut), Teodor N. (FC Voluntar, împrumut), Dragoş Penescu (FC Botoşani, împrumut), Cătălin Ştefănescu (Petrolul), Marius Coman (CSM Reşiţa, revenire).

Distribuie:

1 Comentariu

  1. Ernesto says:

    Bogdan Barbu, Sebastian Mailat si Andrei Muresan sunt veniti liberi de contract, nu ca imprumutati.

Postaţi un comentariu