”U” Cluj merge-n groapă

Ignorat de Gigi Multescu în primele etape, Ionel Dăciulescu ar putea reintra în teren sâmbătă cu ”U” Cluj/ FOTO Dan Bodea

Universitatea Cluj întâlnește, vineri seară, de la ora 21.00, în deplasare, formaţia Dinamo București, în cel mai atractiv meci al etapei a VI-a din Liga I de fotbal. Cele două echipe traversează o perioadă identică, în care lipsa rezultatelor îi ţine pe cei doi tehnicieni în ”joc de glezne”, oricare dintre aceştia, Gheorghe Mulţescu de la Dinamo, sau Ionel Ganea de la ”U”, putând fi la ultimul meci pe băncile tehnice ale celor două echipe.

 

Atacant nou pentru Ganea
Lipsa de eficacitate a lui Cătălin Dedu, singurul atacant valid din lotul Universităţii, l-a determinat pe Ionel Ganea să ceară conducătorilor clubului să-i aducă urgent întăriri. Oficialii s-au conformat și au semnat, joi, cu Marius Ene, fotbalist dat afară de Corona Brașov, în urmă cu doar trei zile. Formalităţile au fost deja făcute la Liga Profesionistă de Fotbal astfel că, sunt şanse mari ca Ganea să-l trimită în teren încă din primul minut al confruntării cu Dinamo, pe noul său vârf de careu. Ene are 31 de ani şi a reuşit în acest sezon să marcheze un gol, în înfrângerea fostei sale echipe, Corona Brașov, în faţa Astrei Giurgiu, scor 2-5. La polul opus este Dedu care a marcat ultima gol în Liga I, pentru FC Braşov, în urmă cu aproape trei ani, culmea, chiar într-un meci cu Dinamo. Alături de Ene, la Universitatea Cluj ar putea redebuta şi fundașii Octavian Abrudan şi Gaston Mendy, aceştia din urmă semnând şi ei cu Universitatea din postura de jucători liberi de contract, după ce s-au pregătit luni bune cu echipe de amatori sau prin parcuri.

 

Ganea l-ar putea demite pe Mulțescu
Antrenorul dinamoviştilor, Gheorghe Mulţescu a fost numit în funcţie în această vară şi avea drept sarcină de serviciu să creeze o nouă echipă, capabilă să se lupte de la egal la egal cu rivala din Ghencea şi celelalte forţe ale Ligii I. Rezsultatele nu in cu Mulţescu, iar atmosfera din sânul echipei este tot mai tensionată şi din cauză că antrenorul refuză constant să-l folosească pe veteranul Ionel Dănciulescu (foto, în roşu), unul dintre cei mai prolifici atacanţi din istoria campionatului intern. În aceste condiţii un rezultat pozitiv pentru ”U”, fie el şi un egal, l-ar putea trimite în ”şomaj” pe Mulţescu. Finanţatorul lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a stabilit deja lista foarte scurtă de potenţiali tehnicieni care să ducă mai departe proiectul clubului bucureştean. E valabilă şi viceversa. Dacă Dinamo învinge, Ganea ar putea fi cel care rămâne fără job, însă, în cazul lui lucrurile nu sunt atât de dramatice, în acest moment fiind greu de crezut că vreun alt antrenor din România ar accepta să preia Universitatea doar pentru a-şi practica meseria din plăcere.

 

Ganea a dat afară cinci, Mulţescu a pierdut doi  
Atât Ionel Ganea cât şi Gigi Mulţescu au probleme de efectiv înaintea partidei directe de vineri seară. Ganezul a răbufnit după înfrângerea din ultima etapă, scor 0-3, acasă cu Concordia Chiajna şi i-a trimis la juniori pe Raul Ciupe, Ducu Ninu, Van Dote, Turcu şi Odiaka. Și ca să se facă şi mai bine înţeles a cerut conducerii clubului să le rezilieze contractele. Din cauza situaţiei tensionate de la ”U”, antrenorul refuză să mai comunice până şi cu oficialii, astfel că nimeni nu ştie cu exactitate cu ce lot a făcut deplasarea la Bucureşti. Cel mai probabil doi, poate trei juniori vor avea şansa să asiste pe viu la un meci contra lui Dinamo. La alb-roşii situaţia e la fel de proastă doar că jucătorii lui Mulţescu s-au accidentat. Joel Thomas şi Pape Ndaw sunt ultimii înscrişi pe lista medicului din staff-ul ”câinilor”.

1 punct a acumulat în clasament Universitatea Cluj, în primele cinci etape

Distribuie:

Postaţi un comentariu