”U” Cluj câștigă și se apropie de lider

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj s-a impus cu 4-0 în fața codașei FC Avrig și, ajutată și de celelalte rezultate, s-a apropiat la doar două puncte de noul lider al seriei a V-a, Performanța Ighiu. Pe Cluj arena meciul a fost, cel puțin în prima parte, greoi. Ocaziile nu au lipsit, doar lipsa de concentrare a jucătorilor lui Adrian Falub a făcut ca tabela de marcaj să rămână intactă, poate prea multă vreme.

Ursu a avut prima șansă în minutul 12, dar reluarea lui a trecut pe lângă poartă. Câteva zeci de secunde mai târziu Goga a tras la poartă de mingea a fost reținută. Ursu și Takacs și-au încercat șansa și din afara careului, dar deschiderea de scor a venit după o fază fixă. Goga a centrat perfect pentru Ursu, iar reluarea braziliană a fotbalistului universitar (foarfece), a modificat pentru prima oară tabela (min 40).

Până la pauză doar Hordouan a mai avut o tentativă de a dubla avantajul, dar prima repriză s-a terminat 1-0. În minutul 51 Ursu a reușit dubla, dintr-o ”dublă” încercare. Mai întâi șutul lui a fost respins de portarul oaspeților, dar mingea a ajuns din nou la mijlocașului Universității care nu a mai ratat din a doua încercare și a făcut 2-0. Dezlănțuiți, fotbaliștii clujeni ratează ocazie după ocazie. În minutul 58 însă, mingea centrată de Hordouan este reluată perfect de Onicaș pentru 3-0.

Ursu și Micaș mai irosesc două oportunități până la stabilirea scorului final. În minutul 67 căpitanul Giurgiu a transformat lovitura de pedeapsă și a închis tabela la 4-0. În urma acestui succes Universitatea Cluj a acumulat 14 puncte și a urcat pe poziția a patra a clasamentului, la doar două puncte în urma noului lider, Performanța Ighiu. Considerată principala favorită la promovare, Metalurgistul Cugir, nu a reușit decât un egal (1-1) cu Industria Galda.

Distribuie:

Postaţi un comentariu