”U” Cluj a transferat un internațional de tineret

Echipa masculină de rugby Universitatea Cluj are în componență un nou jucător. Marius Ferariu este prima achiziție a acestei veri. În vârstă de 19 ani, Ferariu vine de la CSS 2 Baia Mare, echipă alături de care a cucerit anul acesta titlul național la categoria de vârstă U19.

Noul flanker al Universității este unul dintre cei mai promițători tineri rugby-ști din țară. Este component al loturilor naționale de juniori de la vârsta de 14 ani și are în palmares o medalie de bronz la Campionatul European U18 de rugby în XV, care s-a desfășurat în Franța, în 2017.

„Am terminat junioratul în această vară și oferte au fost multe, de la echipe mult mai puternice decât Universitatea, dar am ales Clujul pentru că aici voi avea șansa să joc și să cresc mai mult decât la alte echipe, unde aș fi fost doar unul dintre jucătorii tineri, de perspectivă. Universitatea Cluj dă șansa multor tineri să se afirme și sunt convins că am făcut alegerea cea mai bună”, spune Ferariu.

Sportivul a participat anul trecut la turneul World Rugby U20 Trophy, a doua competiție valorică din lume la această categorie de vârstă. Evenimentul a fost găzduit de țara noastră, iar „Stejăreii” s-au clasat pe poziția a 8-a. Și anul acesta Ferariu a participat cu echipa națională sub 20 de ani la Campionatul European din Portugalia.

Reamintim că rugby-știi de la ”U” au terminat ultima ediție a SuperLigii Naționale pe poziția a 5-a, această fiind cea mai bună clasare a unei echipe de jocuri cu mingea, din cadrul clubului universitar clujean, în anul în care Universitatea celebrează Centenarul și 70 de ani de la înființarea echipei de rugby.

Distribuie:

Postaţi un comentariu