”U” Cluj a pierdut la Tomitanii Constanța și e lanterna roșie a SuperLigii

Foto: Dan Bodea (arhivă)

ACS Tomitanii Constanța și Universitatea Cluj a deschis etapa a XII-a a SuperLigii de rugby, iar victoria a revenit gazdelor cu scorul de 35 – 30. Așa cum o arată și scorul final înfruntarea de la malul mării a fost extrem de spectaculoasă, Tomitanii reușind să se impună grație unui eseu înscris la una dintre ultimele secvențe ale jocului.

În total s-au înscris nu mai puțin de 9 încercări (cinci pentru gazde și patru ale universitarilor). Ambele echipe au transformat câte două dintre eseuri, și au mai punctat din alte patru lovituri de pedeapsă, câte două de fiecare parte. Clujenii au deschis scorul în urma unei astfel de lovituri de pedeapsă (0-3), dar constănțenii au replicat prin trei eseuri, din care două transformate și o lovitură de pedeapsă, astfel că scorul a devenit 19-3.

Până la pauză și trupa lui Horia Hîmpea a culcat de două ori balonul în terenul de țintă al adversarilor, dar Melniciuc a ratat transformările, iar scorul primei reprize a fost stabilit de Baron cu o nouă lovitură de pedeapsă (22-13). Universitarii au înscris primul eseu al reprizei a doua, iar dobrogenii au replicat printr-o încercare și o lovitură de pedeapsă care au dus scorul la 30-20.

O nouă lovitură de pedeapsă și un eseu transformat de Melniciuc au făcut ca tabela de marcaj să indice egalitate la 30. Damien Buffard a înscris ultimul eseu al meciului la una dintre ultimele faze ale întâlnirii și a adus victoria constănțenilor care, grație acestui succes au urcat până pe locul 6 al clasamentului, cu 13 puncte, unul peste Dinamo și ”U” Cluj ocupantele pozițiilor 7, respectiv 8.

În ultimele două partide ale sezonului regulat Universitatea Cluj le va întâlni pe CSM Știința Baia Mare, în deplasare, la sfârșitul săptămânii viitoare, și pe Timișoara Saracens, pe 11 mai, acasă. La finalul sezonului regulat echipele de pe primele patru poziții ale clasamentului vor evolua în play-off, iar ocupantele ultimelor patru locuri se vor lupta în play-out pentru evitarea retrogradării.

Distribuie:

Postaţi un comentariu