U-BT pierde la Sibiu, dar bifează al cincilea Final Four al Cupei României

Foto: Dan Bodea

„Clasicul Transilvaniei” la baschet masculin (returul din sferturile Cupei României, ediția 2019/2020), înfruntarea dintre CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca, a revenit echipei de pe Cibin care a obținut un succes nesperat, în ultimele secunde de joc, scor 78-77, dar alb-negrii s-au calificat pentru al cincilea an la rând în Finalo Four-ul competiției pe care a câștigat-o de trei ori consecutiv, între 2016 și 2018.

Învingătoare în manșa tur, cu scorul de 83-64, U-BT a început disputa din Sala Transilvania doar cu gândul la o nou victorie. Astfel, după un prim parțial încheiat în avantaj (16-24), și un sfert secund echilibrat, adjudecat de gazde (25-22), trupa lui Mihai Silvășan a intrat la cabine la adăpostul unui avantaj confortabil (41-46).

Începutul reprizei a doua a aparținut tot echipei de pe Someșul Mic mărindu-și ecartul la 9 puncte (54-63), dar lucrurile au luat o întorsătură neașteptată în ultimele 10 minute. Gazdele au forțat și au reușit un run de 16-10. Cu 17 secunde înaintea ultimei sirene scorul era 77-77 și gazdele erau în ofensivă. Au obținut două libere, doar una transformată, astfel că, U-BT s-a calificat fără emoții la turneul final al Cupei României.

„A fost un meci la fel ca toate pe care le disputăm împotriva Sibiului. A fost o dispută fizică, poate prea fizică, lăsată uneori peste limita regulamentului. Țin să îi felicit pe băieți pentru că am câștigat categoric lupta la recuperare. Este extrem de greu să reușești așa ceva împotriva Sibiului. Din păcate, am pierdut multe mingi.

Ne-am luptat să obținem o victorie pe care cred că o meritam. Consider că trebuia să primim două libere la final. Nu este cel mai important aspect, contează că am reușit să ne calificăm în Final Four. Avem obiectivul să câștigăm Cupa României”, a declarat Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial.

Alături de U-BT Cluj-Napoca, Dinamo București și SCM Timişoara au obținut de asemenea calificarea. Echipa care va completa careul de ași se va stabili dintre învingătoarea dintre SCM Craiova şi CSM Oradea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu