U-BT, fără inele de campioni. FRB nu decernează titlurile în Ligile Naționale de baschet

U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea împart „gloria” unui sezon încheiat abrupt de pandemia de coronavirus / Foto: Dan Bodea

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a decis să încheie sezonul 2019/2020 în Ligile Naționale fără să decerneze titlurile de campioane echipelor de pe locul 1, U-BT Cluj-Napoca la masculin, respectiv Sepsi OSK la feminin. Totuși, Consiliul Director a decis să omologheze clasamentele în vigoare la data de 8 martie, atunci când s-a decis suspendarea temporară a campionatelor, din cauza pandemiei de coronavirus.

În acest sezon U-BT Cluj-Napoca a cucerit Cupa României, iar în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin ocupă prima poziție, la egalitate de puncte (33) cu CSM Oradea, însă, în ceea ce privește meciurile directe clujenii sunt în avantaj cu patru victorii la două. La nivel continental, un sfert din federațiile europene au decis să nu acorde titlul de campioană niciunei echipe.

Principalul motiv al anulării sezonului 2019/2020 a fost acela că niciun club din Ligile Naționale de baschet masculin și feminin nu dispun de resursele financiare necesare pentru a respecta întru totul protocolul medical elaborat de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății.

Deocamdată nu s-au luat decizii în ceea ce privește situația retrogradărilor/promovărilor, a numărului de participante în viitoarea ediție a Ligiilor Naționale (masculin și feminin), și nici nu a fost adoptat sistemul competițional pentru sezonul 2020/2021. Totuși, FRB a lansat ideea organizării unei Ligi de vară în care să evolueze echipe formate numai din jucători români.

Distribuie:

Postaţi un comentariu