U-BT a ratat calificarea în EuroCup

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj a pierdut penultimul meci din grupa FIBA EuroCup, scor 83-103, în deplasare la Pau Orthez şi a ratat astfel, calificarea în faza optimilor de finală a competiţiei continentale intercluburi. Trupa lui Mihai Silvăşan nu a avut nicio şansă în disputa din Franţa, gazdele find în permanenţă la conducerea jocului. Diferenţa s-a făcut încă după primul parţial de joc, adjudecat de Pau cu scorul de 27-18.

Conştienţi că doar victoria îi mai menţinea în cursa calificări, clujenii au lăsat garda jos în sfertul al doilea, altfel, cel mai spectaculos al întâlnirii. A fost 29-21 pentru francezi, gazdele intrând astfel, la cabine la scorul de 56-39. La revenirea pe parchet alb-negri au continuat să joace dezinvolt, au marcat 24 de puncte în sfertul trei, cu unul mai mult decât echipa gazdă, dar a fost mult prea puţin pentru a mai întoarce soarta partidei.

În ultimul parţial Pau Orthez a marcat 24 de puncte, cu patru mai mult decât U-BT şi cu scorul general de 103-83 s-au calificat în etapa următoare a FIBA EuroCup. „În primul rând, vreau să felicit echipa din Pau pentru jocul excelent din această seară. Au un sezon foarte bun, atât în campionat, cât și în Europa și le doresc succes în continuare. Din păcare, noi pierdem orice șansă de a ne califica în faza următoare. De acum ne vom concentra pe campionatul și Cupa României, principalele noastre obiective în acest sezon. 

În această seară, nu am jucat ce trebuia în defensivă, am permis în prima jumătate a meciului multe aruncări deschise, puncte ușoare, gazdele auavut tranziție ofensivă fără să fie stopați de noi și acesta a fost rezultatul. Atacul a mers destul de bine, însă defensiva nu”, a declarat antrenorul Mihai Silvăşan, pentru site-ul clubului. Căpitanul echipei naţionale, Vlad Moldoveanu a fost principalul marcator al clujenilor, cu 24 de puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu