Turație maximă, victorie la limită. ”U” Cluj are maximum de puncte și e lider în Liga 2 (Galerie foto)

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a obținut al treilea succes în tot atâtea meciuri și conduce în clasamentul ligii secunde. Alb-negrii au trecut de Unirea Constanța cu 1-0, grație reușitei lui Dican din minutul 54.

Meciul a început tare și Balgiu își încearcă tăria șutului de la distanță. Execuția a fost, însă, complet ratată. Trei minute mai târziu, Voinea cade în careu, tras de tricou, dar centralul partidei, Szabolcs Kovacs lasă jocul să continue. Tot Voinea are o reluare modestă, în minutul 24, după ce a fost găsit excelent în careu.

Cea mai mare ocazie s-a consumat în minutul 33. Cioncan greșește o pasă spre propriul portar, Blejdea interceptează și încearcă o finalizare elegantă, la colțul lung, dar balonul trece agonizant pe lângă. Până la finalul primei reprize și Haită a încercat un șut de la distanță, frumos, cu pământul. Și de această dată mingea trece pe lângă buturile lui Grecu.

În debutul actului secund, Dican șutează slab de la marginea careului și Grecu reține fără emoții. Unicul gol al meciului a căzut în minutul 54, după o lovitură liberă din preajma careului, haită a centrat, Dican a reluat în barajul făcut de apărătorii adverși, mingea îi revine și jucătorul Universității o înțeapă pentru 1-0.

O fază identică s-a consumat în minutul 79. După un carambol în careul advers, balonul ajunge la Dican, care era în poziție afară din joc, acesta îi pasează în gura porții lui Gugu, dar reușita olteanului este anulată. În minutul 90, oaspeții puteau da lovitura, dar șutul lui Chirițoiu trece peste și ”U” Cluj obține al treilea succes consecutiv.

Universitarii clujeni sunt primii în clasament, cu 9 puncte și +5 la golaveraj, la egalitate cu FC Hermannstadt, sibienii având doar +4 la golaveraj. Etapa viitoare, Universitatea va evolua în deplasare, la sfârșitul săptămânii viitoare, la Politehnica Iași.

Distribuie:

Postaţi un comentariu