Tir cu Arcul/ Urmașii lui Robin Hood sunt de la SCM Deva

Sportivi de la SCM Deva au dominat Campionatul Naţional al României la Tir cu Arcul

Campionatul Naţional al României la Tir cu Arcul, desfăşurat în acest week-end la Oradea, s-a încheiat cu desemnarea lotului naţional care va participa la Campionatele Mondiale de la Antalya (Turcia) şi a lotului de tineret care va participa la Campionatele Mondiale de la Wuxi (China).

Desfășurat pe o vreme total neprielnică, competiția de la Oradea a fost totuși foarte spectaculoasă, majoritatea premiilor fiind adjudecate de arcaşii de la SCM Deva. Astfel, la arc olimpic senioare, întregul podium a fost ocupat de fetele de la SCM Deva, o echipă foarte bine pregătită. Simona Băncilă şi Luminiţa Boroş (SCM Deva) sunt cele care vor participa peste două săptămâni, alături de Daniel Ciornei (Iaşi), la Campionatele Mondiale din Turcia.

Aflat, într-o formă de zile mari, acelaşi club a plasat doi arcaşi şi pe primele locuri la seniori arc olimpic. În total, au fost premiate zece categorii de concurs, pe divizii, la seniori-senioare şi juniori-junioare.

Concursul s-a desfășurat individual şi pe echipe, aplicându-se regulamentul punctajului cumulativ, de la 90 de metri, 70 de metri, 50 de metri şi 30 de metri de ţintă.

Municipiul Oradea a fost reprezentat în competiție de trei sportivi, Lucian Demian şi Mircea Stroe la tir compond şi Roxana Bodrog la tir olimpic. Din păcate, nici unul nu au reuşit să treacă mai sus de faza optimilor de finală.

Oradea a organizat de patru ori Campionatul Naţional de Tir cu Arcul în ultimii şase ani, unul dintre partenerii principali fiind Primăria Oradea, care a ajutat la achiziţia echipamentelor specifice concursului. Campionatul Național a fost organizat de Federația Română de Tir cu Arcul, Clubul Sportiv Redpoint din Oradea, Asociația Județeană de Tir cu Arcul, cu sprijinul Primăriei Oradea și al Consiliului Județean Bihor.

„În total, au participat 75 de sportivi de la 17 cluburi din țară. Competiția a fost importantă şi pentru că cei care au câștigat vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Tir cu Arcul care va avea loc în perioada 29 septembrie – 6 octombrie în Turcia. Tot aici au fost stabiliți și juniorii care vor reprezenta România la Campionatul Mondial pentru tineret care va avea loc la Wuxi în China”, a declarat la sfârșitul concursului Adriana Hoppe – antrenor al Federației Române de Tir cu Arcul.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu