Succes impresionant pentru U-BT, în Bănie

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au obținut o victorie categorică, în deplasare, scor 95-69, în meciul cu SCMU Craiova, contând pentru etapa a 7-a a Ligi Naționale. Meciul a fost fără istoric, trupa lui Mihai Silvășan controlând disputa de la un capăt la altul. Ardelenii aveau deja șapte puncte avans încă după primele 10 minute ale întâlnirii, scor 17-24, și au continuat să evolueze fără complexe în fața revelației acestei ediții de campionat, astfel că, la pauza mare tabela de marcaj indica scorul de 39-48.

De altfel, sfertul doi a fost și singurul echilibrat în care gazdele au lăsat impresia că ar putea rămâne în meci. Imediat după pauză clujenii și-au reluat iureșul ofensiv, ba au avut o evoluție impresionantă și pe faza defensivă încasând doar 12 puncte în secvența a treia. În utlimul sfert cele două oponente au lăsat garda jos și au oferit încă 10 minute de spectacol sportiv. Meciul s-a terminat cu victoria la scor a principalei favorite la câștigarea campionatului, la o diferență de 26 de puncte.

„Un meci foarte reușit pentru noi din toate punctele de vedere. Am avut intensitate în apărare și nu i-am lăsat sa-și facă jocul. În atac am avut o bună circulație a mingii și am găsit aruncări foarte bune. De acum ne gândim la meciul de miercuri, care va fi difert din toate punctele de vedere. Mergem la Pitești doar cu gândul la victorie”, a declarat Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial al clubului.

În urma acestui succes U-BT Cluj a egalat la puncte, în fruntea clasamentului LNBM pe marea rivală CSU Sibiu, ambele echipe având 36 de puncte, sibienii însă, un meci mai puțin disputat. La jumătatea acestei săptămâni sunt programate manșele retur din sferturile Cupei României.

Distribuie:

Postaţi un comentariu