Situație fără precedent! Calificată la Cupa Mondială, România e la mâna Federației Internaționale!

Foto: Dan Bodea

Echipa națională de rugby a României s-a calificat la turneul final al Cupei Mondiale de anul viitor, din Japonia, dar poate rata prezența între cele mai bune echipe ale lumii după ce Federația Internațională de Rugby a făcut o propunere fără precedent: rejucarea meciului Belgia – Spania. Deși România a pierdut cu Georgia, scor 16-25 în ultima etapă a Rugby Europe Championship, rezultatul dintre Belgia și Spania, din aceeași fază a întrecerii a făcut ca ”Stejarii” să prindă in extremis biletele pentru Cupa Mondială din 2019.

Însă, meciul dintre Belgia și Spania, scor final 18-10, a fost arbitrat de un român, iar la finalul partidei de la Bruxelles, spaniolii au sărit să-l bată pe arbitrul român al întâlnirii, Vlad Iordăchescu. Presa din Spania a acuzat brigada românească de jocuri de culise. Supărați că au ratat calificarea, jucătorii spanioli i-au reproșat arbitrului mai multe decizii controversate, iar decizia forului mondial este una greu de imaginat în rugby. Presa britanică scrie, citând forul mondial de rugby:

”Îngrijorările noastre sunt legate de procesul și percepția numirii de către Rugby Europe a unei brigăzi de arbitri care nu era neutră, în contextul calificării. În plus, nu s-a acționat în raport cu rezervele exprimate de Spania în privința delegărilor. World Rugby recunoaște responsabilitatea Rugby Europe de a analiza evenimentele din propria competiție, dar, ținând cont de contextul și semnificația meciului, am acționat rapid pentru a solicita informații. În urma acestor informații, Comitetul Executiv al World Rugby și Board-ul Rugby World Cup au considerat că o rejucare a fi în interesul sportului”, se arată într-un comunicat, conform telegraph.co.uk.

Calificați la Cupa Mondială, ”Tricolorii” ar trebui să facă parte din grupa A, alături de Irlanda, Scoţia, Japonia şi o echipă venită din barajele de calificare. Dacă rezultatele din preliminarii nu se vor modifica România va debuta la Cupa Mondială chiar contra ţării gazdă a competiţiei, Japonia, pe 20 septembrie 2019.

Distribuie:

Postaţi un comentariu