Și Liga 1 de fotbal feminin pornește la drum. ”U” Olimpia Cluj – Piros Arad se joacă la sfârșitul acestei săptămâni

Foto: Dan Bodea

Sezonul 2020/2021 al Ligii 1 de fotbal feminin programează la sfârșitul acestei săptămâni meciurile rundei inaugurale. Campioana ultimilor 9 ani, și lideră autoritară în momentul înghețării sezonului precedent, ”U” Olimpia Cluj va înfrunta, duminică, de la ora 11:00, pe teren propriu, formația Piros Security Arad. Olimpicele vor reprezenta România, și în sezonul 2020/2021, în UEFA Champions League.

Format nou în campionatul feminin
Liga 1 de fotbal feminin va avea în acest sezon un nou format. În urma întâlnirii dintre reprezentanții cluburilor de Liga 1 (fotbal feminin) și Conducerea FRF, s-a decis un format similar Ligii 2 (fotbal masculin). Astfel, cele 12 echipe vor evolua într-un tur de campionat organizat prin repartiția echipelor conform Tabelei Berger.

În urma clasamentului după 11 etape (turul de campionat), primele 6 clasate vor juca în play-off, tur – retur, în total 10 partide. Ultimele 6 clasate vor juca în play-out, pe sistem tur – retur, în total 10 partide. Important de știut este că în play-off și play-out se va intra cu numărul de puncte acumulate în tur. Ordinea etapelor se va trage la sorți, iar prima clasată la final de play-off va fi desemnată campioană. Ultimele două clasate la final de play-out vor retrograda direct.

Protocolul medical pentru competițiile sportive a afectat și fotbalul feminin, două cluburi anunțând federația de specialitate că, din motive financiare, nu vor participa în sezonul 2020/2021 în Liga 1, deși aveau acest drept. Este vorba de echipele CSS Târgoviște și Luceafărul Filiași. Aceste două echipe vor evolua din sezonul următor în Liga 2.

N ceea ce privește participarea în Liga Campionilor, tragerea la sorți a componenței grupelor, programată pentru 1 Septembrie, a fost amânată. Numărul în creștere la nivelul Europei a cazurilor de infectare cu Covid 19, a determinat amânarea deciziilor pentru desemnarea orașelor gazdă în faza grupelor Champions League, însă, ”U” Olimpia Cluj a depus documentația necesară pentru a obține dreptul de a organiza jocuri în faza grupelor, stadioanele alese fiind Cluj Arena și cel din Jucu.

O altă noutate importantă pentru noul sezon este cooptarea în staff-ul tehnic al lui Daniel Sima. Acesta va coordona toată activitatea tehnică, incluzând prima echipă, dar și toate grupele de junioare. Daniel Sima este cursant pentru obținerea licenței UEFA PRO și este de asemenea coordonatorul grupei U17 de băieți din cadrul clubului FC Universitatea Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu