Rup blestemul? U-BT s-a calificat en fanfare în finala Cupei

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în finala Cupei României, după ce a trecut în penultimul act de BC SCM Timișoara cu scorul de 88-71. Meciul a fost controlat de la un capăt la celălalt de trupa lui Mihai Silvășan. Doar primul sfert a fost ceva mai echilibrat, dar, chiar și așa universitarii au profitat de câteva momente de debusolare a bănățenilor și s-a distanțat repede pe tabela de scor (21-32).

Ce a urmat a fost un meci spectacol pentru suporterii care, la rândul lor, au fost încă o dată la înălțimea evenimentului. Cei mai prolifici jucători de la U-BT au fost Kuti (15 puncte, 5 pase decisive), Zganec (13 puncte, 6 recuperări) și Planinic (12 puncte, 5 recuperări). În celălalt meci al turneului Final Four, găzduit de Sala Sporturilor „Horia Demian”, campioana țării, CSM Oradea, s-a impus cu 76-72 în fața lui Dinamo.

Astfel, echipele care domină baschetul românesc în ultimii ani, U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea, se vor duela, luni, de la ora 19:00, în finala Cupei. Băieții lui Silvășan speră ca de această dată să rupă „blestemul” organizatoarelor și să-și adjudece trofeul. Niciodată o echipă organizatoare a turneului final nu a cucerit Cupa României.

„În mare parte cred că am controlat partida. Am fost concentrați de la început să nu îi lăsăm să marcheze de la trei puncte. În primul sfert nu ne-a ieșit, Brown ne-a pus probleme.
Apoi am ridicat nivelul de agresivitate și ne-am distanțat la 10 puncte diferență cel puțin. Voiam această victorie. Primul trofeu va sta pe masă. Băieții sunt nerăbdători să lupte, avem un mare avantaj că jucăm acasă. Sperăm ca sala să fie plină și să ne bucurăm împreună”, a declarat Mihai Silvășan.

Distribuie:

Postaţi un comentariu