România riscă excluderea din FED Cup! ITF anchetează FRT

Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de FED Cup a României ar putea rata cel mai important meci din ultimii aproape 50 de ani. Federația Internațională de Tenis (ITF) anchetează legitimitatea conducerii forului de la București după ce un membru al Federației Române de Tenis (FRT) a alertat și a notificat ITF cu privire la situația juridică neclară a FRT. Încălcarea regulamentelor pe care țara noastră și le-a asumat în momentul aderării la ITF riscă să atragă sancțiuni dure.

Cea mai drastică este excluderea echipei de FED Cup a României din competițiile internaționale, adică tocmai din Cupa Federației. Echipa ţării noastre ar urma să întâlnească în semifinale Franţa în deplasare, pe 20 şi 21 aprilie, aceasta fiind a doua prezenţă a României în careul de aşi al competiţiei, după ediţia din 1973.

Tribunalul București nu recunoaște conducerea FRT
Problemele au început încă de la sfârșitul anului trecut când Curtea de Apel București a decis, în 19 decembrie, prin Hotărâre Judecătorească definitivă că președintele FRT, Cosac George, Marcu Adi, Itu Răzvan, Stănică Marin și Tecșor Alina reprezintă ilegal Federația Română de Tenis, iar mandatele lor la conducerea autorității publice, respectiv Federația Română de Tenis, au fost depuse prin încălcarea legii pentru înscrierea în Registrul Federațiilor de la Tribunalul București.

Principalul contestatar al FRT este Marius Vecerdea, proprietarul clubul sibian de tenis Pamira. Imediat după decizia Curții de Apel București, din decembrie anul trecut, Federația Română de Tenis, prin Comitetul Director, a anunțat că a luat act de decizia Curții dar că, împreună cu juriștii forului, va decide în perioada următoare cu privire la măsurile care se vor adopta pentru punerea în executare a deciziei amintite. La data de 14 martie anul curent, FRT a mai înregistrat un eșec în instanță.

Tribunalul București a publicat, la data aminită, sentința prin care a decis și anularea Adunării Generale din 17 noiembrie 2017, în care a fost reales George Cosac, actualul președinte, și vicepreședinții instituției. În acest caz decizia nu este definitivă. Dacă sentința se va păstra și la Apel, la Federația Română de Tenis vor trebui organizate alegeri noi. Săptămâna trecută vicepreședintele FRT, Răzvan Itu, a fost convocat la Londra pentru a da explicații cu privire la legitimitatea desfășurării activitărții Federației Române de Tenis.

Într-un răspuns trimis prin e-mail redacției Libertatea, Departamentul de comunicare al forul internațional a confirmat ancheta. „ITF se află în contact cu Federația Română de Tenis privind problemele de conducere, dar nu este în măsură să dezvăluie detalii”, arată sursa citată. Reamintim că echipa feminină de Fed Cup a României s-a calificat în semifinalele FED Cup, învingând campioana mondială, Cehia, cu scorul de 3-2.

Distribuie:

Postaţi un comentariu