Potaissa Turda, victorie fără istoric cu Magnum Botoșani

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Echipa masculină de handbal Potaissa Turda a obținut, vineri, al 7-lea succes stagional în Liga Națională. Trupa lui Horațiu Gal a câștigat într-o manieră absolută înfruntarea cu Magnum Botoșani, scor 40-28, într-un meci disputat la Sfântu Gheorghe, în cadrul etapei a 10-a a sezonului 2020/2021 a întrecerii interne.

Clujenii au început lansat jocul și s-au distanțat repede la 4-0, apoi la 7-2, într-o demonstrație de forță cu care ne-au obișnuit în ultimii ani. 8-5, 9-6 și 10-7 au fost ultimele momente în care moldovenii au reușit să se apropie de Potaissa pe tabela de marcaj. În minutul 25 clujenii aveau deja un avantaj de 10 goluri, iar până la pauză Magnum era deja a 12 goluri în urma turdenilor.

Începutul reprizei a doua a fost un pic mai echilibrat, dar odată cu trecerea timpului forța Potaissei avea să se concretizeze pe tabela de scor, astfel că, în minutul 43 clujenii aveau să se desprindă pentru prima oară la 14 goluri (33-19). Aceeași diferență avea să se înregistreze și în finalul întâlnirii, când ardelenii au decis să nu ma forțeze, permițând moldovenilor să termine meciul la un ecart de numai 12 goluri.

Internaționalul Thalmaier Rolland a marca 6 goluri fiind cel mai eficient jucător al Potaissei. Vereș (5 golur), Pavel (4), Cîntec (4), Ghiță (3), Lazăr (3), Iancu (3), Zacaciurin (3), Dragas (3), Szoke (2), Talas (2), Ghivil (1) și Pințoiu (1), au fost ceilalți marcatori ai clujenilor. Cu 21 de puncte, Potaissa a egalat, temoprar, e Dnamo în fruntea clasamentului, cele două echipe fiind și principalele favorite în lupta pentru titlul național.

Distribuie:

Postaţi un comentariu