Potaissa Turda, ”U” Cluj, Olimpia și CFR au fost premiate

Foto: Dan Bodea

Echipele clujene care au obținut performanțe deosebite în sport, în sezonul 2017/2018, au fost premiate, vineri, de autorități. Ceremonia de premiere s-a derulat la Casino Centru de Cultură Urbană Cluj, din Parcul Central “Simion Bărnuțiu”. În anul în care municipiul Cluj-Napoca este Oraș European al Sportului, nu mai puțin de trei echipe (toate de fotbal) au câștigat eșalonul din care au făcut parte.

Foto: Dan Bodea

Capul de afiș al evenimentului l-a reprezentat momentul în care handbaliștii de la Potaissa Turda au fost premiați de organizatori. Echipa din Turda este prima grupare sportivă din Cluj care cucerește un trofeu european intercluburi, Cupa Challenge. În Liga națională de handbalș masculin Potaissa Turda este deja o prezență constantă în fazele finale ale întrecerii. În campionatul recent încheiat turdenii s-au clasat pe treapta a treia a podiumului de premiere.

Foto: Dan Bodea

Echipa de fotbal FC Universitatea Cluj a reușit a doua promovare în tot atâția ani, în urma câștigării fără drept de apel a celei de-a 5-a serii din liga a III-a. Deși majoritatea componenților echipei se află în vacanță, nume reprezentative precum George Florescu, sau căpitanul Gabriel Giurgiu,
alături de antrenorul Adrian Falub şi conducerea clubului au fost premiaţi pentru promovarea în Liga a II-a. „Şepcile roşii” își vor începe pregătirea pentru noul sezon în 25 iunie.

Foto: Dan Bodea

Și echipa de fotbal feminin Olimpia Cluj-Napoca a fost premiată pentru cucerirea celui de al optulea tilu consecutiv de campioană a României. Odată cu acest triumf, Olimpia Cluj-Napoca a devenit singura echipă din istoria fotbalului românesc care obține o asemenea performanță. Nicio echipă feminină sau masculină nu a mai dominat atâția ani consecutiv întrecerile interne.

CFR Cluj a câștigat în urmă cu trei săptămâni al patrulea titlu de campioană și s-a regăsit printre echipele păremiate de autorități. În sezonul 2018/2019 feroviarii se vor lupta pentru un loc în cea mai importantă competiție la nivel de cluburi din Europa, UEFA Champions League.

Distribuie:

Postaţi un comentariu