Potaissa se ține scai de podium

Foto: Dan Bodea

Handbaliștii de la Potaissa Turda au obținut o victorie ușoară, scor 29-24, în fața formației CSM Făgăraș, într-un meci din cadrul etapei a IX-a a Ligii Naționale. Gazdele și-au arătat intențiile ofensive încă din debutul înfruntării, dar Lazăr și Thalmaier au ratat primele aruncări la poarta oaspeților. În cele din urmă au venit și golurile, dar niciuna dintre cele două echipe nu au reușit să se desprindă pe tabela de scor. Abia în minutul 19 Potaissa a luat un avans de 4 goluri.

Trupa din Făgăraș a încercat să se țină aproape de clujeni, dar diferența de valoare a fost evidentă, chiar dacă la pauză scorul era doar 14-11. Startul părții secunde a reprezentat și perioada cea mai bună pentru Potaissa care a reușit să se desprindă confortabil, scor 22-12, în minutul 44. Fără să mai forțeze inutuil pe faza ofensivă, gazdele au obținut a șasea victorie stagională, care îi duce din nou pe podiumul Ligii Naționale, locul 3, cu 19 puncte, la trei lungimi în urma campioanei Dinamo.

Roland Thalmaier cu 5 goluri, Georgică Cântec și Radu Lazăr, ambii cu câte patru reușite, au fost cei mai buni marcatori ai Potaissei. ”CSM Făgăraș este o echipă care vine din liga secundă și e normal să aibă unele probleme, chiar dacă jocul lor a fost unul destul de bun. Noi am făcut un meci bun, a fost și o bună oportunitate să rulăm tot lotul și să obținem o victorie foarte importantă pentru noi”, a declarat la finalul partidei antrenorul Potaissei, Horațiu Gal.

Etapa viitoare, clujenii vor evolua în deplasare, la Reșița, contra formației HC Adrian Petrea. Partidă va avea loc săptămâna viitoare, miercuri, de la ora 16.00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu