Politețuri și înțepături. A început ”amicalul prieteniei”!

Foto: Dan Bodea

Oficialii delegațiilor României și Turciei s-au întâlnit cu o zi înaintea meciului amical dintre cele două reprezentative, programat joi, 9 noiembrie, pe arena Dr Constantin Rădulescu. În aceiași locație au susținut conferințele de presă cei doi selecționeri, după care au condus ședințele de pregătire ale echipelor. Pânî să ajungă la stadionul din cartierul Gruia, Mircea Lucescu a fost așteptat președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, dar și de șeful Comisiei Tehnice din cadrul FRF, Mihai Stoichiță. Selecționerul Turciei nu a ratat momentul să-l mai ”înțepe” odată pe șeful FRF și pe cei din Comisia Tehnică. ”Lumea nu m-a vrut selecționer al României. Dacă mă voiau, eram selecționer”, a spus Lucescu, după care s-a îndreptat către grupul oficialilor FRF. 

Foto: Dan Bodea

Laudatio pentru Lucescu
Atât România cât și Turcia se numără printre națiunile care vor privi la televizor meciurile de la Cupa Mondială de anul viitor, după ce au ratat calificarea la turneul final din Rusia. Astfel, în acest moment ambilor selecționeri nu le rămâne altceva decât să pregătească meciurile din Liga Națiunilor și pentru calificarea la Campionatul European de Fotbal Euro 2020. La conferința de presă Cosmin Contra a ținut să precizeze că mereu s-a simțit norocos și că prezența la Euro 2020 este o responsabilitate pe care și-a asumat-o.

”Eu întotdeauna m-am simțit norocos, pe unde am ajuns am avut nevoie de noroc, mai ales când ajungi selecționerul României. Mă simt și responsabil pentru a ne califica la un turneu final. Jucătorii trebuie și ei să înțeleagă că au nevoie de responsabilitate pentru a se califica și la turneele viitoare”, a spus Contra. Selecționerul României a mai transmis câteva cordialități către oponentul lui de pe banca Turciei care a ratat anul acesta a doua calificare la Cupa Mondială, după cea din 1985 (ediția din Mexic, n.a.). 

Foto: Dan Bodea

”Mircea Lucescu e cel mai mare antrenor român, cu rezultate extraordinare. E un exemplu de urmat pentru antrenorii tineri. Întotdeauna e bine să te duelezi cu astfel de antrenori. Eu sper să fie începutul pentru ambele echipe. Sper să ne vedem în 2020 la turneul final. Ar fi o bucurie pentru ambele reprezentative”, a punctat Cosmin Contra. După ce mai multe voci din fotbal au contestat decizia de a-i selecționa pe Denis Alibec (FCSB), și Sergiu Hanca (Dinamo), jucători ieșiți din formă, Contra s-a limitat să remarce dispoziția de joc a atacantului de la FCSB.

”Denis Alibec s-a prezentat foarte bine. No comment, nu am ce să-i reproșez”, a reacționat Cosmin Contra, după care a condus ședința de pregătire de pe arena Dr Constantin Rădulescu.

Mai mult decât un amical pentru ”Il Luce”
Autoritatea lui Mircea Lucescu a început să se clatine în Turcia după ce experimentatul antrenor a ratat calificarea la Cupa Mondială din Rusia, încă de la primul meci pe banca Naționalei Semilunei. La debutul lui ca selecționer Mircea Lucescu a pierdut confruntarea cu Ucraina, scor 0-2. De altfel, Lucescu are două înfrângeri, un rezultat de egalitate și o victorie în primele patru partide de la numirea sa. Din cauză că se află într-o postură care nu-i este tocmai favorabilă, pentru Mircea Lucescu amicalul cu România este mai mult decât un meci al prieteniei știut fiind că turcii au alte calități decât răbdarea. 

Foto: Dan Bodea

”Sper ca acest amical să fie productiv. Trebuie să construim la selecționata Turciei, în timp ce România trebuie doar să consolideze. Încerc să găsesc soluții. Un prim pas pentru a reclădi o echipă cred că este acest amical”, a explicat Lucescu. Selecționerul Turciei a dezvăluit că el a fost cel care a insistat pentru ca amicalul dintre România şi Turcia să aibă loc. ”Am fost inițiatorul acestui joc. Am luat legătura cu FRF pentru a face acest meci. Mi-am dorit foarte mult să întâlnesc echipa României. Dacă nu am putut s-o conduc de pe margine <<Mircea Lucescu face referire la echipa națională a României, n.a.>>, măcar să o pot întâlni pe terenul de joc”, a spus Lucescu, aruncând o nouă săgeată către oficialii FRF, insistând asupra ideii că nu a fost dorit la cârma naționalei ”Tricolore”.

În ultimele amicale ale acestui an România va înfrunta Turcia, joi, 9 noiembrie, de la ora 20.15, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, şi Olanda pe 14 noiembrie, de la ora 21:00, pe Arena Națională din București.

Distribuie:

Postaţi un comentariu