Paul Chetreanu, antrenor secund la ”U” Mobitelco: „Baschetul a fost, este și va rămâne în sufletul meu ca o magie”

Niksa Bavcevic(foto stânga) împreună cu Paul Chetreanu/Foto: Dan Bodea

Ca jucător, Chetreanu s-a încoronat campion cu „U” Mobitelco în 2011, performanţă pe care vrea să o reediteze şi din postura de antrenor secund al echipei de pe malul Someşului.

„Este o nouă etapă din viaţa mea pe care o privesc cu ambiţie, curiozitate şi profesionalism. Voi încerca să fac tot ceea ce ţine de mine pentru a fi alături de echipă, să o ajut de la nivelul baschetbalistic până la cel mental. Împreună cu Bobo, vom încerca să facem o tactică propice pentru stilul de jucători pe care am ales să îi aducem la echipă, astfel încât fiecare să îşi ştie rolul în angrenaj şi fiecare să fie mulţumit cu ceea ce este în această echipă. De asemenea, voi ajuta la scouting şi la analiza în detaliu a jocului propriu, ce nu merge bine, ce ar trebui schimbat, astfel încât să putem juca un baschet cât mai de calitate.
Voi încerca să introduc şi elemente psihologice noi în cadrul echipei, pentru îmbunătăţirea performanţelor fiecărui jucător şi voi încerca să fiu alături şi de cei care se confruntă cu probleme şi în afara terenului, deoarece, pe lângă baschet, fiecare om are şi o viaţă personală, care câteodată poate fi un factor important în evoluţiile lui pe terenul de baschet”, a declarat Chetreanu pentru site-ul oficial al clubului „studenţesc”.

Clujeanul a explicat de ce a acceptat noua funcţie. „Baschetul a fost, este şi va rămâne în sufletul meu ca o magie, ca un microb, iar dacă te-ai infestat nu mai poţi scăpa de el. Decizia de a mă rupe pentru o perioadă de baschet nu a fost una uşoară, însă simţeam nevoia să îmi iau timpul necesar pentru mine, pentru ca apoi să pot lua o decizie bună în legătură cu viitorul meu. Chiar dacă, pe lângă baschet, mi-am clădit un alt drum, ca psihoterapeut, ceea ce îmi place enorm, cred că adăugând şi iubirea pentru baschet, mă face să fiu complet şi echilibrat din punct de vedere emoţional.

De asemenea, oamenii care vor fi la echipă în acest sezon, Silvă, Bobo Pintea, Meda, Ciuia, Mircea, Popica şi ceilalţi din cadrul clubului, au fost un factor important în decizia de a reveni în cadrul echipei. Ei sunt oamenii alături de care am crescut şi m-am format. De asemenea, consider că dacă ai primit ceva din partea unui sistem, e frumos să şi împărtăşeşti şi să oferi ce ai mai bun înapoi”, a explicat Chetreanu.

„Dacă aş fi fost băiatul cu apa la echipă, tot acelaşi aş fi fost. Nu o funcţie te face să fii ceea ce eşti. Eu voi rămâne tot acelaşi Paul care se bucură de fiecare moment bun al echipei şi încearcă să adune oamenii, atunci când aceştia sunt cu moralul la pământ. Chiar nu mă interesează funcţia, important este să fim uniţi ca o familie şi să ne susţinem unul pe celălalt în toate momentele prin care trecem, fiindcă fiecare tragem la aceeaşi căruţă”, a adăugat Paul.

Joi este programată reunirea lui “U” Mobitelco în vederea noului sezon.

Distribuie:

Postaţi un comentariu