Nicio surpriză. Clujenii Dulca, Moruțan și Butean nu au prins lotul pentru Euro

Foto: Dan Bodea

Selecționerul echipei naționale sub 21 (U21) de ani a României, Mirel Rădoi, a anunțat lotul de 23 de jucători cu care va aborda turneul final al EURO 2019. FCSB cu patru jucători și Viitorul Constanța (6) sunt cluburile cele mai bine reprezentate la competiția ce va fi găzduită de Italia și San Marino. Marea absență este Răzvan Marin, fotbalist transferat recent la Ajax Amsterdam pentru 12,5 milioane de euro.

Din lotul pe care Rădoi îl va deplasa în Peninsulă lipsesc și fotbaliștii clujeni Marco Dulca, Olimpiu Moruțan și Mihai Butean. Primul a fost accidentat o perioadă îndelungată și a prins doar 7 meciuri în tricoul lui Swansea (echipa a doua), în acest sezon. Olimpiu Moruțan este considerat unul dintre cei mai talentați fotbaliști din Liga 1, dar transferul la FCSB a fost unul neinspirat.

Fotbalistul a bifat 27 de apariții în ultimul sezon de Liga 1, dar evoluțiile lui au fost cel mai adesea modeste astfel că, selecționerul Mirel Rădoi a decis să nu-l includă nici măcar în lotul lărgit pentru Euro. Absența lui Mihai Butean din lotul României este una dintre cele mai mari surprize. Fotbalistul a fost titular de drept la Astra Giurgiu jucând în 24 de meciuri în Liga 1 (23 în calitate de titular) și a marcat două goluri. Însă, pentru postul de fundaș dreapta selecționerul Rădoi l-a preferat pe Cristi Manea de la Apollon Limassol.

Fotbaliștii care vor reprezenta România la turneul final al Euro 2019 sunt următorii:
Portari: Ionuț Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundași: Cristian Manea (Apollon Limassol), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Pașcanu (Leicester City), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Florin Ștefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocași: Tudor Băluță (FC Viitorul), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Denis Drăguș (FC Viitorul), Vlad Dragomir (Perugia)

Atacanți: George Pușcaș (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena).

România U21 este una dintre cele 12 reprezentative prezente la Euro 2019, turneu găzduit de Italia și San Marino, în perioada 16-30 iunie 2019.

Distribuie:

Postaţi un comentariu