”Momentul adevărului” s-a terminat remiză

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Cel mai așteptat meci al etapei a XXIV-a din Liga 1 de fotbal, FCSB – CFR, s-a terminat la egalitate, scor 1-1, și trupa lui Dan Petrescu își păstrează poziția de lider al clasamentului. Gazdele au început meciul fără un atacant de meserie în teren, oaspeții fără Ioniță. Prima fază importantă s-a petrecut în minutul 6 când Budescu a centrat cu exteriorul, mingea a prins un efect interesant, dar Arlauskis a fost pe fază și a respins în afara terenului. Tot Budescu a executat repede o lovitură liberă (min. 10), mingea a ajuns la Teixeira, iar centrarea portughezului a fost deviată periculos de Mureșan, spre propria poartă, dar balonul s-a scurs în corner.

Două minute mai târziu Florin Tănase plonjează în careul vișiniilor și solicită lovitură de la 11 metri. Arbitrul Bîrsan a lăsat, corect, jocul să continue. La cealaltă poartă doar Țucudean a încercat să-l surprindă pe Vlad, dar execuția atacantului din Gruia a fost nefericită. Tot el avea să fie coautor la golul lui Vinicius din minutul 33. La faza cu pricina roș-albaștrii au cerut mai întâi fault în atac, apoi henț, dar încă o dată centralul Bîrsan a judecat corect faza.

Vlad a ieșit greșit și întârziat pe o centrare a lui Deac, a pierdut duelul cu Djokovic, mingea a ajuns la Ţucudean, care a trimis în bara transversală, apoi Vinicius a înscris lejer, din apropiere, cu poarta goală. FCSB putea egala în minutul 45 când Florinel Coman a ridiculizat apărarea vișiniilor, dar a tras în plasa laterală. CFR se putea desprinde în primele momente ale reprizei a doua. Planic a greșit grav în propria suprafață de pedeapsă, dar nici Djokovic, nici Ţucudean nu au profitat. În ciuda eforturilor echipei gazdă de a înscrie, CFR-ul a stat bine în teren și a anulat orice intenție ofensivă a roș-albaștrilor.

Și totuși, în minutul 73 Andrei Mureşan are o intervenție imprudentă la Florin Tănase, care reuşise să-i ia faţa, la o centrare a lui Benzar, iar arbitrul dictează corect lovitură de pedeapsă. Budescu a executat impecabil și a relansat meciul. Până la final nicio echipă nu a mai reușit vreo acțiune notabilă, astfel că meciul s-a terminat 1-1, iar CFR se menține pe prima poziție a clasamentului cu 53 de puncte, două peste FCSB.

Distribuie:

Postaţi un comentariu