Momentul adevărului pentru “U” Jolidon

Dintre toate echipele feminine de handbal din Româna "U" Jolidon Cluj are programul cel mai încărcat fiind angrenată în trei lupte, campionat, Cupa EHF şi Cupa României / FOTO: Dan Bodea

Singura reprezentantă a României în cupele europene de handbal feminin, “U” Jolidon Cluj întâlneşte, sâmbătă, formaţia Fehérvári Kézilabda Club, în manşa întâi a sferturilor de finale ale Cupei EHF. Este momentul adevărului pentru fetele pregătite de Horaţiu Paşca şi Ioan Ani Senocico, în condiţiile în care precedentele adversare, PAOK Salonic şi Cankaya Bel. Anka Spor nu au fost adversari pe măsura valorii jucătoarelor de la “U”.

Paşca: “Meciul se joacă în dublă manşă”
Chiar dacă “pe hârtie” echipa maghiară pare să pornească cu prima şansă în dubla confruntare cu “U” Jolidon, tehnicianul echipei clujene ştie mai bine ca oricine că în sport totul este posibil.

“Fehérvári este o echipă puternică care are în lot jucătoare cu experiență, care au evoluat în trecut şi la Gyor. Cred că şansele sunt de 60%-40% în favoarea echipei maghiare, însă meciul se va juca în dublă manşă. Îmi cunosc foarte bine echipa, ştiu că fetele vor să avem performanţe şi la nivel european, nu doar în campionatul intern. Şi noi avem jucătoare cu mare experienţă, care pot să facă diferenţa într-un meci cu o asemenea miză”, a declarat Horaţiu Paşca.

Tehnicianul Universităţii  este convins că singurul adversar cu adevărat periculos pentru echipa sa este oboseala acumulată în ultimele două luni.

„În 45 de zile am jucat peste 13 meciuri şi mă tem încă de oboseală în perspectiva partidei din cupele europene. Sper să facem o figură frumoasă în cupa EHF. Venim după trei meciuri în campionat fără înfrângere și cu siguranţă vom avea un moral bun sâmbătă. Sunt sigur că sala va fi plină şi publicul are aşteptări mari de la noi. Vom întâlni o echipă solidă dar  îi asigur pe suporteri că vom face tot ce putem pentru a câştiga şi dacă se poate, la o diferență de scor cât mai mare”, a mai spus Horaţiu Paşca.

Antrenorul Universităţi a fost completat de sărbătorita acestei săptămâni, Andreea Tetean. „Meciul de sâmbătă este unul foarte important pentru noi şi îl vom trata ca atare. Sperăm ca publicul să fie din nou alături de noi şi împreună să reuşim un rezultat cât mai bun. Pregătim la intensitate maximă acest meci şi sperăm să se termine cât mai bine. Suntem pe final de campionat şi începe să se resimtă oboseala”, a completat extrema Universităţii Jolidon, Andreea Tetean.

Adversara universitarelor este una dintre echipele de tradiţie din handbalul maghiar şi are în palmares trofeul EHF pe care l-au cucerit în 2005 într-o finală în care au învins-o pe actuala deţinătoare a Ligii Campionilor şi fostul nostru adversar din cea mai im portantă competiţie continentală intercluburi, Győri ETO. Tot în Cupa EHF formaţia maghiară mai are în palmares o finală disputată în 2002.

Şi Universitatea a disputat o finală europeană, în 2007, în Cupa Challenge, în compania formaţiei Naisa Niş. La precedenta participare în Cupa EHF, în sezonul 1998-1999, “U” Jolidon a reuşit să se califice până în faza optimilor de finală, unde a fost eliminată de GKS Piotrkovia din Polonia. Dacă vor trece de Fehervar, universitarele clujene vor întâlni în semifinale câştigătoarea dublei dintre Dinamo Volgograd, campioana en-titre a Rusiei şi Esbjerb, din Danemarca.

Repetiţie cu public
Handbalistele de la Universitatea Jolidon Cluj a obţinut, marţi, o victorie concludentă, scor 34 – 28, în faţa formaţiei CSM Ploieşti, într-o partidă tratată mai degrabă ca pe un ultim antrenament înaintea confruntării europene dintre “U” şi Fehervar, din sferturile de finală ale Cupei EHF.

Prahovencele au început bine meciul de deschidere al etapei a XX-a din Liga Naţională şi au fost mai mereu la conducere până spre jumătatea primei reprize, în condiţiile în care principala preocupare a gazdelor a fost aceea de a evita accidentările.

Sportivele pregătite de Horaţiu Paşca au aşteptat cu calm ca elanul oaspetelor, din debutul partidei, să se stingă şi au replicat tăios cu orice ocazie. În ciuda turaţiei reduse a ritmului de joc “U” Jolidon şi CSM Ploieşti au marcat împreună 31 de goluri în primele 30 de minute astfel că, la pauză tabela de marcaj indica scorul de 17-14 în favoarea “studentelor”.

Nici repriza secundă nu s-a desfăşurat sub alte auspicii. Clujencele au finalizat cu mult calm majoritatea acţiunilor de atac, în vreme ce formaţia vizitatoare a făcut eforturi mari să ţină aproape de ardelence. Încă o dată s-au remarcat “veteranele” din echipa lui Horaţiu Paşca, Simona Vintilă şi Mihaela Ani Senocico, ambele cu câte 7 goluri marcate şi Florina Chintoan autoare a cinci reuşite. Raluca Mihai şi Laura Popa şi-au trecut şi ele câte 4 goluri în cont şi echipa clujeană aşteaptă cu optimism partida cu Fehervar, programată, sâmbătă, 1 martie, de la ora 16:30, în Sala Sporturilor “Horia Demian”.

Echipele calificate în sferturile Cupei EHF
Kobenhavn Handbold (Danemarca)
Team Esbjerg (Danemarca)
TSV Bayer 04 Leverkusen (Germania)
Fehérvár KC (Ungaria)
“U” Jolidon Cluj (România)
Astrakhanochka (Rusia)
Dinamo Volgograd (Rusia)
Lada (Rusia)

Distribuie:

Postaţi un comentariu