Marco Bota a câştigat un nou titlu de campion la karting

Marco Bota, la cel de-al treilea titlu consecutiv obţinut la clasa Pufo

Unul dintre cei mai talentaţi tineri practicanţi de karting din ţară este Marco Bota, ultima „ispravă” a sătmăreanului fiind un nou titlu de campion, al treilea consecutiv la clasa Pufo.

Sportivul pregătit de profesorul Gheorghe Takacs a participat cu monopostul său la clasa Pufo (6-9 ani). A fost practic ultima cursă pentru Marco la această clasă, într-o competiţie oficială, pentru că din aprilie anul viitor acesta va concura la o clasă superioară, Mini, rezervată copiilor între 10 şi 13 ani.

Sătmăreanul a avut o prestaţie excelentă în calificări terminând primul, la fel şi în prima parte, în prefinală. Fără a forţa prea mult, în ultimul act Marco Bota a trecut al doilea linia de sosire şi, astfel, şi-a adjudecat titlul de campion naţional. Asta pentru că în clasamentul general a terminat primul, cu 248 de puncte, cu 44 mai multe decât principalul său urmăritor.

“Sunt foarte fericit că am reuşit să obţin un nou tilu de campion, iar de acum aştept să am o evoluţie la fel de bună şi în clasa superioară Mini, unde voi concura din sezonul următor. Sper să nu dezamăgesc”, ne-a declarat micul pilot.

Rezultatele obţinute de Marco în acest sezon sunt următoarele: etapa 1-locul 1 Bucuresti, etapa 2-locul 2 Preşmer, etapa 3- locul 1 Bacau, etapa 4- locul 1 Bucuresti, etapa 5- locul 2 Prejmer.

În luna decembrie, la Sinaia va avea loc Gala Campionilor, unde vor fi premiaţi toţi sportivii care au devenit campioni la sporturile cu motor, iar acolo, Marco Bota va primi cupa de campion pe anul 2013 la clasa Pufo.

Citeşte şi Marco Bota, puştiul de 9 ani care visează să facă furori în Formula 1

Distribuie:

Postaţi un comentariu