Liga I / “Superatacantul” dorit de Steaua nu a mai marcat de patru luni!

Atacantul "de clasă" dorit de Steaua este Claudiu Keşeru, care a marcat ultimul gol în luna august, în Franţa

Doi “superjucători” vor ajunge la Steaua în această iarnă, unul pentru că aşa vrea patronul, cel de al doilea pentru că este dorit de antrenorul Laurenţiu Reghecampf, declara zilele trecute managerul general al Stelei, Mihai Stoica. Omul de casă al finanţatorului Gigi Becali, se ştie, este bistriţeanul Lucian Sânmărtean de la FC Vaslui.

Mijlocaşul ofensiv este de ani buni pe “lista scurtă” a lui Becali, singurul impediment în realizarea transferului fiind salariul foarte mare al fotbalistului. Duminică, oficialii de la Steaua au dezvăluit şi numele superatacantului chemat în Ghnecea să marcheze pentru titlul cu numărul 25.

Este vorba despre Claudiu Keşeru, orădeanul care a debutat la 27 de ani în echipa naţională a României, în meciul cu Andorra, când a şi marcat unul dintre golurile “tricolorilor”. Stabilit de ani buni în Franţa, Keşeru este văzut de Mihai Stoica drept înlocuitorul ideal pentru Kapetanos, atacantul grec fiind considerat insuficient de bun marcator pentru atacul roş-albaştrilor.

Cifrele arată că situaţia este de fapt exact pe dos. Keşeru a evoluat în 16 din cele 19 partide ale Bastiei, actuala sa echipă, din prima ligă a Franţei şi a marcat un singur gol şi acela în urmă cu patru luni, mai exact pe 31 august. De partea cealaltă, Kapetanos a prins doar 8 meciuri în Liga I, pentru Steaua, adică jumătate din meciurile bihoreanului în Franţa, dar grecul a marcat de trei ori mai mult, doar în Liga I, fără să punem la socoteală golurile din Cupa României.

Keşeru a acceptat salariul “maxim” impus în Ghencea (10.000 de euro lunar), dar va primi un bonus consistent la semnătură, pentru a compesa cele 400.000 de euro pe an, cât stipulează angajamentul cu Bastia. Mergând mai departe, tot statisticile arată că în cei 10 ani petrecuţi în Franţa, Claudiu Keşeru a evoluat în 232 de meciuri, majoritatea în liga a II-a şi a marcat 68 de goluri, cele mai multe într-un singur campionat (17), în sezonul 2012/2013, tot în liga secundă, pentru Angers.

Pantelis Kapetanos evoluează de numai 5 ani în România, doar la echipe din Liga I (Steaua şi CFR Cluj), a adunat 141 de meciuri (cu 91 mai puţine decât internaţionalul român în deceniul pentrecut în Hexagon) şi a marcat 52 de goluri, în prima divizie, plus alte 6 în cupele europene, adică un total de 58 (10 mai puţine decât Keşeru în 10 ani).

Doar în ceea ce priveşte vârsta celor doi, aceasta este în avantajul “tricolorului” care are 27 de ani, comparativ cu cei 30 ai grecului. Dacă se va confirma trecerea lui Claudiu Keşeru la Steaua, acesta va evolua până în vară sub formă de împrumut în Liga I, campioana României având opţiune de cumpărare definitivă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu