Încă o victorie contra oltenilor: FC Olt 1-2 Gloria Bistrița

Foto: arhiva

Bilanț aproape perfect pentru Gloria în primele trei etape ale Ligii a II-a, bistrițenii lui Coroian și Negrean obținând cel de-al doilea succes din acest start de sezon, după victoria cu 2-1 pe terenul celor de la FC Olt. Cea de-a doua deplasare din acest start de campionat a consemnat un meci dominat de bistrițeni în prima repriză și terminat cu ceva emoții pentru jucătorii Gloriei.

Gloria Bistrița a început în forță partida din Bănie, minutul 10 aducând primul gol al oaspeților, semnat de atacantul Marius Curtuiuș, care a transformat  o centrare banală ce nu anunța vreun pericol, într-un gol foarte impotant.

12 minute mai târziu, Antonache scapă singur pe contra-atac, și trimite un lob elegant peste portarul Mogoșanu, lăsat singur de propria-i apărare. După marcarea golului doi, fotbaliștii Gloriei s-au relaxat la adăpostul acestui avantaj, gazdele preluând inițiativa si atacând poarta lui Albuț, fără a avea realizări semnificative. Până la pauză, doar șutul lui Bancu (minutul 35), care a trecut puțin pe lânga bară, i-a mai dat emoții veteranului Albuț, Gloria intrând la vestiare cu un liniștitor avans de două goluri.

După pauză, gazdele au continuat cursa spre egalare, foarfeca ratată a lui Ivancu (minutul 48) fiind primul semn că oltenii nu sunt dispuși să accepte o înfrângere pe teren propriu. Amfitrionii partidei și-au continuat forsingul spre poarta lui Albuț, un forsing materializat prin golul marcat din penalty de Ignea, după un fault în careu la Agbelta.

Finalul partidei a fostu unul palpitant, slătinenii instalându-se confortabil în jumătatea de teren a bistrițenilor, care însă au reușit să scape fără gol și să obțină cea de-a doua victorie a sezonului.

După meci, tehnicianul Gloriei Bistrița, Cristian Coroian, s-a arătat mulțumit de atitudinea echipei și de victoria obținută: „Sunt bucuros că am câștigat. Noi am dominat prima repriză, când am marcat și două goluri rapide, însă cea de-a doua parte a jocului a aparținut gaxdelor. Important este că am căștigat și sper ca de-acum să jucăm constant în ambele reprize. Astăzi a existat o mică relaxare după marcarea celor două goluri și asta putea să ne coste. Sper să arătăm cât mai bine și să jucăm tot mai mult ca o echipă de primă ligă”, a declarat Coroian pentru Transilvania Reporter.

Pentru Gloria Bistrița, săptâmâna viitoare, urmează meciul de acasă în compania celor de la FC Bihor, echipă care în această etapă a remizat pe teren propriu cu CS Mioveni, scor 1-1. Meciul va avea loc în data de 28 septembrie pe stadionul din Complexul Sportiv „Jean Pădureanu”, începând cu ora 11.

Echipele de start:

FC Olt: Mogoşanu – Anghelina, Marincău, Gligor (cpt.), Cruşoveanu – Quist, Ignea, Huţanu, Bancu, Ivănică, N Kongue
Rezerve: Bugiu – Siminic, Vîlcică, M. Căpăţână, Cr. Ciobanu, Agbleta, D. Ene
Antrenor: Dan Oprescu

Gloria Bistriţa: Albuţ (cpt.) – Țîrcă, Hlinca, D. Matei, Polgar –  Mărginean, Stancu  – Budăcan, Antonache, Chitu – Curtuiuş
Rezerve: Oghinciuc – Sânmărtean, Brumă, Feher, Chibulcutean, Roşu, M. Mihai
Antrenor: Cristian Coroian

[stextbox id=”custom” caption=”Rezultatele seriei a II-a”]

CSM Râmnicu Vâlcea 2-0 UTA Arad

FC Bihor Oradea 1-1 CS Mioveni

CS Minerul Motru 0-1 Universitatea Craiova

FC Olimpia Satu Mare 1-0 ASA Târgu Mureş

CS Universitatea Craiova- CS Metalul Reșița se joacă astăzi, de la ora 18:00

[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu