Handbal / Supriză de proporţii: Minaur a învins vicecampioana

Minaur Baia Mare prinde contur, maramureșenii au făcut instrucție cu vicecampioana Știința Bacău

Handbaliştii de la Minaur Baia Mare şi-au spălat păcatele după eşecul de săptămâna trecută, din partida cu Energia Târgu Jiu şi au demonstrat că pot şi ştiu să joace handbal. Luni, în meciul din etapa a patra a Ligii Naţionale, elevii lui Gheorghe Covaciu au învins vicecampioana României, Ştiinţa Municipal Bacău.

Moldovenii favoriți doar pe hârtie
Favoriţi în această confruntare, moldovenii au venit în Maramureş decişi să câştige toate cele trei puncte puse în joc, dar planurile de acasă rareori de potrivesc cu cele din târg. Prima repriză a fost una echilibrată, însă băcăuanii nu s-au aflat nici măcar o secundă la conducere, minauriştii având mai mereu unul, două sau chiar goluri avans.

Jocul a mers ca pe roate, atât la linia de 9 metri, deficitară în confruntarea cu Târgu Jiu, cât şi în relaţiile interilor cu extremele şi pivotul. Mihai Bogdan, Grasu şi Fotache au bombardat poarta lui Tamaş cu şuturi puternice, în timp ce Leordean şi Bera au făcut spectacol pe cele două flancuri. Omul meciului a fost, de departe, portarul Ionuţ Irimuş, care a avut nu mai puţin de 19 intervenţii salvatoare, el reuşind să apere chiar şi o aruncare de la 7 m.

Băcăuanii au ratat mult şi, deşi au beneficiat de 8 aruncări de la 7 metri, faţă de doar două ale băimărenilor, nu au fructificat decât 5 dintre ele. În următoarea etapă, HCM Minaur va avea o nouă confruntare dificilă, în deplasare la HC Odorhei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu