Gloria Bistrița încă o înfrângere în Liga a II-a. Cristian Coroian: „Suntem dezavantajați sistematic de arbitrii”

Foto: arhivă/Radu Hângănuț

Chiar dacă Gloria Bistrița era cotată ca favorită clară la promovare, lucrurile nu sunt atât de simple pentru „alb-albaștri”,   care au un record negativ de trei înfrângeri în ultimele patru partide, cea mai recentă fiind cu ASA Târgu Mureș, 1-2. Rezultatele sub așteptări din ultima perioadă nu l-au lăsat rece pe antrenorul bistrițenilor, Cristian Coroian, care a acuzat după meci că arbitrii îi dezavantajează echipa încă de la începutul turului de campionat.

Gloria Bistrița are tot mai multe probleme în Liga a II-a, contabilizând miercuri seara cea treia înfrângere stagională, 1-2 cu ASA Târgu Mureș, într-un meci contând pentru etapa a X-a a Seriei a II-a.

Chiar dacă începuseră bine partida împotriva elevilor antrenați de fostul tehnician al bistrițenilor, Ioan Ovidiu Sabău, fotbaliștii Gloriei nu au putut materializa ocaziile avute în debutul jocului. Echilibrul s-a rupt în minutul 28, când atacantul bistrițean, Marius Curtuiuș a primit roșu direct după un fault dur la centrul terenului.

Golul a venit din partea gazdelor în minutul 37, la o fază la care Heil a fost lăsat singur cu Albuț. Chiar dacă după pauză bistrițenii au ieșit la joc și au încercat să marcheze în ciuda dezavantajului numeric, golul a venit tot din partea gazdelor care au închis partida prin reușita lui Buhăescu. În ultimele secvențe ale jocului Feher a reușit golul de onoare al Gloriei, după un penalty scos de Brumă.

Cu trei înfrângeri în ultimele patru partide, Gloria rămâne pe locul 2 în seria de nord, însă, în opinia tehnicianului Cristian Coroian, rezultatele sunt, în primul rând, urmarea unor grave greșeli de arbitraj.

„Băieții au făcut un meci foarte bun și consider că meritam să câștigăm. Din păcate am fost din nou dezavantajați de abitru care a dat total nejustificat roșu la Curtuiuș și nu a semnalizat nimic la primul gol al mureșenilor, marcat din offside. Nu a văzut că la aceași fază a fost și fault chiar dacă era foarte aproape de fază. Dar probabil el nu vede bine de aproape sau vede doar anumite culori. Nu știu dacă se greșește intenționat sau arbitrii doar atâta pot, dar ideea este că se greșește sistematic împotriva noastră. Până acum nu am avut niciun meci în care să fim arbitrați corect. Nu vrem să fim avantajați de nimeni, vrem doar să ni se dea ce merităm nu să-și bată ei joc de noi”, a declarat Cristian Coroian pentru Transilvania Reporter.

După 10 etape, Gloria Bistrița ocupă poziția a doua în ierarhia Seriei a II-a, însă ultimele înfrângeri i-au permis liderului CS U Craiova să se distanțeze la patru puncte de bistrițeni. În același timp, ierarhia seriei este foarte echilibrată ca urmare a surprizelor înregistrate în ultimele meciuri, astfel că locul 2 și locul 8 sunt despărțite de doar trei puncte. În etapa a 11-a, Gloria revine acasă pentru derby-ul local cu Olimpia Satu Mare, echipa care ocupă locul 8 în clasament cu 15 puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu