Gabi Tamaș a anticipat din toamna anului trecut „divorțul” de ”U” Cluj

Foto: Dan Bodea

Căpitanul Universității Cluj, Gabriel Tamaș, a semnat cu FC Voluntari, după doar o jumătate de sezon la gruparea „Șepcilor roșii”. „Divorțul” era iminent, iar Tamaș a avertizat încă din toamnă că s-ar putea ajunge aici.

Transferul lui Gabriel Tamaș la ”U” Cluj a fost, de departe, cel mai răsunător în fotbalul românesc, în vara anului trecut. Numărul 1 în club, Daniel Stanciu, a început un veritabil tur al televiziunilor spunând la vremea respectivă, chiar atribuindu-și merite pe care nu le avea, următoarele lucruri:

„A contat foarte mult relația mea de prietenie și colaborare, pe care am avut-o, pentru că am fost agent de jucători și am participat la transferul lui la Spartak Moscova, la Galatasaray, la West Ham (Gabriel Tamaș nu a jucat NICIODATĂ la West Ham – n.a.).

Gabi este un mare jucător, pe care ni l-am dorit foarte mult. Atât eu, cât și Adrian Falub. În jurul lui vrem să reconstruim o echipă cu care să ajungem cât mai repede acolo unde este locul lui U Cluj, în prima ligă a României”, spunea Stanciu în luna august a anului trecut.

O lună mai târziu, Gabriel Tamaș era deja căpitanul echipei și unul dintre cei mai iubiți fotbaliști de la ”U”. Însă, fotbalistul avertiza încă de atunci că nu va rămâne la Universitatea dacă va simți că cei ce conduc clubul nu-și respectă promisiunile: reconstrucția echipei, între altele.

De reconstrucția lui ”U” a vorbit Adi Falub
La data de 1 iulie 2020 managerul sportiv al Universității Cluj, Adrian Falub, era trimis în fața jurnaliștilor să vorbească despre reconstrucția echipei, după sezonul anterior ratat (2019/2020), când ”U” a scăpat de rușinea retrogradării datorită pandemiei de coronavirus care a dus la înghețarea campionatului, în liga a doua.

În vara anului trecut s-au mai jucat doar meciurile din play-off, pentru a se stabili echipele care urmau să promoveze în Liga 1. ”U” Cluj era mai aproape de retrogradare, decât de locurile fruntașe.

La data amintită, Adrian Falub spunea răspicat:
„Noi anul ăsta (2020 – n.a.) trebuie să construim o echipă, ne bazăm foarte mult pe ce producem la copii și juniori. Sunt jucători care vin din urmă și pot să facă pasul ăsta. Dacă va fi o construcție solidă până la urmă o să și promovăm.

Că va fi anul ăsta, că va fi anul viitor, sau peste doi ani, cu siguranță U Cluj va ajunge în prima ligă, dar nu așa artificial și pompieristic”, spunea pe 1 iulie Adi Falub, la prima întâlnire cu presă, de după întreruperea sezonului 2019/2020.

Și a urmat reconstrucția, pornind de la promovarea „tinerilor” jucători, de mare perspectivă. Rând pe rând au semnat cu ”U” Cluj Laurențiu Rus (35 de ani), Daniel Novac (32 de ani), Gabriel Tamaș (37 de ani), Srdjan Luchin (34 de ani) și Ioan Filip (31 de ani). Cei patru s-au alăturat jucătorilor produși de „propria academie”, aduși la echipă încă din primăvară, mai înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus: Cosmin Vâtcă (38 de ani), Bogdan Baru (28 de ani) și Andrei Mureșan (35 de ani).

Media de vârstă de celor 8 jucători, aduși în perioada ianuarie – august 2020, este de 33 de ani și 7 luni!

Avertismentul lui Tamaș!
După mai puțin de o jumătate de an, Tamaș a solicitat rezilierea contractului! Se ridică întrebarea „de ce?”. Poate pentru că cei ce ocupă inutil funcții în conducerea clubului FC Universitatea Cluj n-au prea făcut ce au promis!

Cu un buget care ar face invidioși mulți manageri de cluburi din Liga 1, ”U” Cluj s-a chinuit în prima parte a sezonului în curs. Iar poziționarea pe un onorabil loc 6, la finalul lui 2020, i se datorează în mare măsură tocmai căpitanului Gabriel Tamaș, care a jucat și accidentat, și nerefăcut 100% după operația la genunchi, care a știut să-și motiveze mai „tinerii” coechipieri.

În cele din urmă, ceea ce spunea Tamaș în luna septembrie a anului trecut:
„Eu sunt fotbalist, eu dacă simt că nu se dorește performanță la echipa asta îmi fac bagajele și plec!” (VEZI ARTICOL AICI), s-a întâmplat.

La data de 7 februarie clubul de fotbal Universitatea Cluj anunța rezilierea contractului cu Gabriel Tamaș „în concordanță cu dorința exprimată de jucător”. VEZI FASCMIL.

Că nici cei ce ocupă funcțiile de conducere în club nu mai cred în realizarea obiectivului, promovarea în Liga 1, o dovedesc și celelalte rezilieri de contracte, din ultimele zile, a unor fotbaliști aduși la ”U” de strategul reconstrucției, Daniel Stanciu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu