Fotbal / România a ratat calificarea la Cupa Mondială

Echipa feminină de fotbal a României a pierdut, scor 1-2, întâlnirea cu Italia din preliminariile Cupei Mondiale, singurul gol al "tricolorelor" fiinda marcat de Şetfania Vătafu, în minutul 80 / FOTO: Dan Bodea

Echipa naţională de fotbal feminin a României a pierdut, cu scorul de 1-2, meciul cu Italia din preliminariile pentru Cupa Mondială din Canada de anul viitor. „tricolorele” au început timorat partida, după care au încercat să pună presiune pe italience, conştiente că doar victoria le ve aduce calificarea la mondialul nord-american.

După o perioadă de dominare teritorială a României, italiencele au deschis scorul în minutul 36 al meciului, prin Patrizia Panico, rămasă nemarcată în careul de 6 metri. Nici în repriza secundă antrenorul Mirel Albon nu a găsit cele mai bune soluţii pentru a desface apărarea italiencelor, iar acestea au dus scorul la 2-0, în minutul 78, prin Melania Gabbiadini, scăpată şi ea din marcaj în careul mic.

Singura reuşită a României a venit abia în minutul 80 când atacantul Olimpiei Cluj, Ştefania Vătafu, a redus din diferenţă şi a marcat tot odată primul gol al unei echipe naţionale de fotbal seniori, în meciurile disputate la Cluj-Napoca. Înfrângerea de pe Cluj Arena le-au scos pe „tricolore” din cărţile calificării la Cupa Mondială din Canada. La meci a asistat şi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

„A fost un meci pe care l-am urmărit cu mare drag. A fost de altfel primul meci de fotbal feminin al naționalei pe care îl văd. Eu le-am spus fetelor că au câștigat  în mine un suporter și din perioada următoare ne vom implica foarte puternic la federație în ceea ce privește dezvoltarea fotbalului feminin în România. Cred că pe viitor vor avea mai multe șanse așa cum a fost și astăzi când o victorie ne aducea la doar trei puncte de Italia. Fotbalul la fete se joacă tot pe goluri și astăzi Italia a dat mai multe”, a declarat Răzvan Burleanu la finalul meciului

Distribuie:

Postaţi un comentariu