Fotbal/ 90.000 de franci a costat victoria cu Ungaria

UEFA a înroşit la propriu faxurile din sediul FRF, cu amenzile dictate împotriva forului de la Bucureşti

Comisia de Disciplină a Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) a amendat Federației Română de Fotbal (FRF) cu suma totală de 110.000 franci elvețieni, după incidentele petrecute la meciurile cu Ungaria și Turcia, din preliminariile Cupei Mondiale 2014, ambele disputate pe Arena Națională din București.

Forul european a amendat FRF cu 90.000 de franci pentru slaba organizare a partidei cu Ungaria, încheiată cu victoria tricolorilor, scor 3-0. În plus FRF a fost sancționată şi cu o penalitate în valoare de 3.000 de franci reprezentând cheltuieli de judecată.

Federaţia de la Bucureşti a primit şi un avertisment de dictare a unor sancțiuni mai aspre în cazul recidivei, din cauza încălcării art.65 al Codului Disciplinar al FIFA, informează site-ul oficial al Federației Române de Fotbal. De asemena pentru partida cu Turcia, pierdută de tricolori cu scorul de 0-3, FRF va achita 15.000 de franci elvețieni, plus 2.000 cheltuieli de judecată.

La fel ca şi după meciul cu Ungaria pe adresa Casei Fotbalului a mai sosit un avertisment de dictare a unor sancțiuni mai aspre în cazul recidivei, din cauza comportamentului neadecvat al propriilor spectatori.

Echipa naţională de fotbal a României va juca următoarele meciuri din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2014,   pe 11 octombrie cu Andorra, în deplasare și în 15 octombrie cu Estonia, pe Arena Naţională.
agerpres.ro

Distribuie:

Postaţi un comentariu