Fotbal / 168 de milioane de euro pentru Liga I

Drepturile de transmisie TV a meciurile de fotbal din Liga I au fost v\ndute de LPF pentru suma de 168 de milioane de euro pentru cinci ani / FOTO: Dan Bodea

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Gino Iorgulescu, a reuşit prima lovitură de imagine de când a câştigat alegerile forului de la Bucureşti. Şeful LPF a vândut drepturile de difuzare ale partidelor din Liga I pentr-u o perioadă de cinci ani, pentru suma de 168 de milioane de euro.

Numele companiei care a cumpărat drepturile TV nu a fost anunţată, precizându-se doar că este vorba despre o companie din Uniunea Europeană. În baza acestui parteneriat, LPF va încasa în următoarele cinci sezoane competiţionale, în mod necondiţionat, o sumă anuală netă egală cu valoarea sumelor anuale încasate din cedarea drepturilor de difuzare primite de LPF în sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014.

Adică 33, 6 milioane de euro pentru fiecare sezon. Conform anunţului făcut de LPF la această sumă se va adăuga un bonus de 1.000.000 de euro net anual dacă liga va organiza Cupa Ligii. Tot la capitolul bonus apare un procent de 20% din veniturile nete din publicitate realizate de posturile TV cu ocazia transmiterii, în direct, a jocurilor din Campionatul Naţional al Ligii I.

Vechiul contract pentru drepturile TV pe trei sezoane era evaluat la aproximativ 100 de milioane de euro.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Ciprian Birtea says:

    1.Pentru treaba asta ar trebui ca Iorgulescu să ajungă la pușcărie.
    2.Vedeți că nu vă merge Facebook social plugin.

Postaţi un comentariu