Cupa României/ Ripensia a umilit Universitatea, Sănătatea nu a putut mai mult

Ripensia Timișoara a eliminat pe Universitatea Cluj din Cupa României, după o evoluție entuziasmantă

Ripensia Timişoara este numele echipei care activează în Liga a V-a şi pe care fotbaliştii de la Universitatea Cluj nu-l vor uita prea curând. Bănăţenii au câştigat cu scorul de 2-1 meciul cu „U”, din 16-imile Cupei României şi au produs o nouă surpriză de proporţii, după ce în turul precedent au eliminat UTA Arad. În celălalt meci al zilei, în care a evoluat o echipă clujeană, Dinamo s-a impus cu 4-0 în faţa Sănătăţii.

Ganea a jucat cu juniorii
Şapte jucători cu vârste între 18 şi 19 ani a trimis în teren Ionel Ganea, încă din primul minut al meciului, semn că această competiţie nu are valoare pentru tehnicianul „şepcilor roşii”. Ganea a riscat şi a pierdut umilitor confruntarea cu o echipă care îşi respectă trecutul glorios din perioada interbelică. Ripensia Timişoara nu a lăsat niciun moment senzaţia că ar fi speriată de numele adversarului, iar evoluţia din teren a amatorilor bănăţeni a fost de multe ori încântătoare, mult peste ce au arătat vedetele din teren ale Universităţii.

Lemnaru a fost inexistent, iar Balde a arătat încă o dată că locul lui nu este la o echipă din Liga I. În minutul 14 al meciului Grigore de la Ripensia avea să deschidă scorul punând latul elegant la o centrare perfectă din corner. Universitarii au continuat să-i privească de sus pe timişoreni şi a venit faza din minutul 22 când Amagora, singurul jucător de profesie fotbalist din lotul Ripensiei, a marcat un gol de senzaţie, cu un şut de la aproape 40 de metri.

Speranţele Universităţii, Calcan şi Ursu au colaborat perfect la una dintre puţinele faze consistente de atac ale alb-negrilor şi ultimul a redus din diferenţă. A urmat o foarfecă a Ripensiei şi încă o serie de atacuri care puteau să facă diferenţa şi mai mare pe tabela de marcaj. Nici repriza a doua nu a adus mai multă claritate în jocul echipei clujene. Ganea i-a aruncat în luptă pe Dedu, Târnăcop şi Rilke, dar nimic nu s-a schimbat în atitudinea echipei şi Ripensia a obţinut o calificare uriaşă, în faţa unui adversar lipsit de viziune şi imaginaţie.

Sănătatea a rezistat 40 de minute
La București, Sănătatea Cluj a început asemeni bănățenilor, curajos. Până să deschidă scorul prin Zougoula, în minutul 40 al meciului, Dinamo a tresărit de trei ori la șuturile ”virușilor”. De două ori mingea a ocolit de puţin cadrul porţii lui Dinamo, iar altă dată portarul a avut o intervenţie foarte bună, scoţând mingea din vinclu.

Ivorianul care a debutat cu această ocazie în tricoul lui Dinamo, Zougoula a deschis scorul târziu, în minutul 40 şi tot el avea să marcheze pentru 2-0, în minutul 48. A fost momentul descătuşării pentru bucureşteni şi căderea clujenilor. Omul recordurilor din fotbalul românesc, Ionel Dănciulescu a punctat şi el în minutul 52, iar juniorul Dorin Rotariu a închis tabela 10 minute mai târziu.

Clujenii au mai avut o bună oportunitate de a marca spre finalul partidei, dar răpuşi de oboseală nu au găsit soluţia de finalizare. Dinamo se impune cu 4-0, dar Sănătatea Cluj a lăsat o bună impresie, fie şi doar pentru 45 de minute.

Distribuie:

Postaţi un comentariu