Cupa României / Calificare spectaculoasă și imorală

Mirko Ivanovski a marcat golul calificării CFR-ului în semifinalele Cupei României în minutul 90 al partidei de la Piteşti / Foto: Dan Bodea

Primul sfert de finală din Cupa României le-a opus pe divizionara secundă CS Mioveni și ocupanta locului 2 în Liga I, CFR Cluj. S-au calificat în semifinale vișinii la capătul unui meci nebun, cu o răsturnare spectaculoasă de scor. Gazdele, care au eliminat în tururile anterioare pe Astra Giurgiu, deținătoarea trofeului și pe Dinamo, ocupanta locului 4 la acel moment în Liga I, au evoluat în aceași manieră în care ne-a obișnuit, avântat, fără inhibiții, cu poftă mare de a mai produce o surpriză.

Și au fost aprope piteștenii de o nouă lovitură de imagine. În minutul 62 echipa lui Claudiu Niculescu avea deja 3-0 pe tabela de marcaj și era doar o chestiune de bună gestiune a meciului pentru un nou succes istoric în Cupa României. Clujenii nu au fost de acord și pe fondul relaxării gazdelor au dat drumul la morișca de pase pe care eram obișnuiți să o vedem coordonată de pe margine de Vasile Miriuță. Mai întâi ardelenii au obținut penalty, iar Tade a transformat cu sânge rece.

A urmat minutul 68 și golul lui Chanturia, care a tras violent la colțul lung pentru 2-3. Cel mai controversat moment al jocului s-a petrecut în minutul 86 când gazdele au trimis mingea în out pentru a i se acorda îngrijiri medicale unui jucător aflat la pământ. Susic a repus de la margine şi Chanturia au dorit să dea mingea înapoi gazdelor, doar că Tiago Lopes a profitat de liniștea din defensiva piteștenilor care așteptau ca mingea să ajungă la portarul lor pentru a fi degajată, i-a oferit o pasă de gol lui Tade care a înscris fără să întâmpine rezistență, spre stupefacția generală. Căzuți mental fotbaliștii de la CS Mioveni au încasat și golul 4 în minutul 90 de la Mirko Ivanovski.

”Nu e deloc surprinzătoare această calificare a noastră, poate e surprinzător că am fost conduși cu 3-0, dar am revenit și am arătat că suntem în continuare o echipă puternică. Despre golul pe care gazdele îl incriminează nu am nimic de comentat, a fost un gol normal. Și noi am luat gol așa, în urmă cu 4-5 ani cu Bistrița şi am pierdut acasă. Golul a fost valabil. Important este că ne-am calificat”, a comentat preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan.

Distribuie:

Postaţi un comentariu