Confirmare cu jumătate de gură. Daniel Stanciu, tot mai aproape de”U”

Foto: Dan Bodea

Fostul director sportiv al clubului CFR, Daniel Stanciu, este cu o jumătate de picior în curtea rivalei Universitatea. „Împins” în față de oficiali din Federația Română de Fotbal, Stanciu negociază în aceste zile preluarea unei funcții administrative la gruparea „Șepcilor roșii”. Informația a fost confirmată, luni, 14 octombrie, chiar dacă doar cu jumătate de gură, de un reprezentant al universitarilor: „Da, sunt șanse mari să vină la club”.

Cornel Dinu a anunțat numirea încă din luna septembrie
Pe lângă problemele interne, Universitatea Cluj are în lot subțire de jucători și un antrenor interimar pe bancă, „Șepcile roșii” pare să aibă adversari de temut în cel mai înalt for fotbalistic al țării. O ipoteză cel puțin interesantă a fost plasată discret în media sportivă de fostul selecționer și antrenor al Universității, Cornel Dinu.

„Eu am o informație mult mai interesantă. Că la <<U>> Cluj, în partea cealaltă și, repet, de la oameni de calitate, de onoare, că mai are țara asta oameni, dar sunt ascunși, că e mizeria prea mare, și care mi-au spus: Federația, prin domnul secretar, ar fi transmis la <<U>> Cluj, că dacă nu-l pune pe Stanciu, nu intră <<U>> Cluj în Liga 1!”, a spus Cornel Dinu la postul Telekom Sport.

Informația oferită în exclusivitate de fostul selecționer a fost confirmată, luni, , sub protecția anonimatului, de un oficial al Universității: „Da, sunt șanse mari să vină la club”, a declarat sursa citată.

Cel „împins” de la spate de federali, dar și de oameni policitici, este nimeni altul decât Daniel Staniu, ultima oară director sportiv la CFR Cluj și analist sportiv la televiziunea Digisport. În lumea fotbalului se zvonește că protectorul lui Stanciu este secretarul general adjunct Federației Române de Fotbal, Gabriel Bodescu, cel care l-a propus și clubului FK Csikszereda, nou-promovată în Liga 2. Imediat ce informația a fost făcută publică președintele Universității Cluj, Radu Constantea, a declarat că nu are cunoștință de vreun astfel de demers.

Daniel Stanciu a fost numit director sportiv la CFR în luna octombrie a anului trecut și dat afară în luna iulie a acestui an. Lui și directorului de la centrul de copii și juniori al feroviarilor, Silviu Bogdan, l-i s-a reproșat managementul defectuos și faptul că niciun junior al clubului din Gruia nu a făcut pasul spre echipa de seniori, în condițiile în care din acest sezon echipele din Liga 1 sunt obligate să înceapă fiecare meci cu minimum doi fotbaliști U21 și să termine jocurile cu cel puțin un fotbalist sub 21 de ani pe teren.

În vârstă de 45 de ani, Daniel Stanciu a mai avut funcții de conducere la Timișoara și FC Vaslui (team manager), Steaua București (element de decor în grila de personal cu presupuse atribuții de „director sportiv”), FCM Târgu Mureș, ASA Târgu Mureș și Dinamo (președinte executiv) și Hapoel Acre (director de fotbal).

Distribuie:

Postaţi un comentariu