Conducerea lui ”U” este în șomaj tehnic. Jucătorii au contractele înjumătățite

Foto: Dan Bodea

Oficialii Universității Cluj s-a aliniat trendului și au „umblat” la contractele jucătorilor. Aceștia au fost anunțați că vor încasa doar 50% din valoarea angajamentelor aferente lunilor martie, aprilie, mai și iunie. Mai mult, conducerea administrativă este în șomaj tehnic. Decizia Consiliului Director a fost transmisă jucătorilor, marea majoritate a acestor agreând soluția propusă de conducere.

Banii alocați de Consiliul Local și Primăria Cluj-Napoca au fost blocați
Meciurile din Liga 2 au fost suspendate din cauza pandemiei de COVID-19, ultimul meci oficial disputat de ”U” datând din 7 martie, atunci când „Șepcile roșii” au cedat pe teren propriu, scor 1-2, în fața bucureștenilor de la Metaloglobus. Din cauza sistării activității sportive și banii alocați de Consiliul Local și Primăria Cluj-Napoca (3.000.000 de lei) au fost blocați.

„Nu este o măsură care să ne fi surprins nepregătiți. În contextul actual e normal ca acei bani să nu intre, deocamdată, în contul clubului. Oricum, banii pe care o asociație sportivă, așa cum este și FC Universitatea, au un regim special. Acești bani sunt alocați pe an calendaristic și pot fi cheltuiți, cu anumite restricții, doar până în luna decembrie. Ce nu cheltuim se întoarce la bugetul local. Așteptăm și noi să vedem ce va urma și sperăm că lucrurile vor intra în normal, mai devreme sau mai târziu”, a declarat Daniel Stanciu, directorul general al clubului.

Referitor la decizia de a înjumătăți contratele jucătorilor acesta a precizat că nu au fost probleme și că marea majoritate a fotbaliștilor pregătiți de Adrian Falub au înțeles că clubul universitar, și întreg sportul mondial, traversează o perioadă critică.

„Jucătorii au înțeles și este normal, pentru că impactul este foarte mare. Cei din administrativ au intrat în șomaj tehnic. Vom face toate eforturile pentru ca în toată perioada asta să le asigurăm jucătorilor și antrenorilor confortul necesar. Noi considerăm că a fost cea mai bună soluție (înjumătățirea contractelor – n.a.), în caz contrar am fi ajuns în situația de a suspenda angajamentele”, a mai spus Stanciu, pentru liga2.ro.

Pârvulescu a refuzat, Kay, o problemă fără sfârșit
Și totuși, nu toți jucătorii au agreat soluția conducerii, chiar dacă există o clauză specială în actele adiționale anexate contractelor care stipulează că perioada de reduceri salariale poate fi mai scurtă, sau mai lungă, în funcție de cum vor evolua lucrurile. Nicolae Pârvulescu este unul dintre fotbaliștii care nu a semnat diminuarea salarială. Pe cale de consecință mijlocașului de 23 de ani îi va fi suspendat contractul cu FC Universitatea Cluj, urmând să intre în șomaj tehnic și să încaseze ajutorul promis de Guvern în valoare de 75% din salariul mediu brut.

În aceeași situație sunt și fundașii Inacio Miguel și Kay. Cei doi nu au semnat, deocamdată, actele adiționale care prevăd reducerea remunerației și ar putea ajunge la fel ca și Pârvulescu, în șomaj tehnic. De altfel, internaționalul din Insulele Capului Verde a devenit o problemă pentru oficialii Universității. Fotbalistul de 32 de ani este cel mai bine plătit jucător din lotul „Șepcilor roșii” (încasează lunar 6.000 de euro – n.a.) și refuză încă de anul trecut să semneze rezilierea contractului, deși managerul sportiv, Adrian Falub, l-a anunțat că nu mai face parte din planurile de viitor ale clubului.

„Am purtat discuții cu Kay încă înaintea sărbătorilor (în decembrie 2019 – n.a.). I-am explicat că vrem să ne despărțim și i-am oferit trei soluții: să-l plătim la zi și să ne despărțim, să îl împrumutăm la o altă formație sau să rămână la Universitatea pe un salariu redus, în funcție de meciurile jucate. N-am ajuns la un acord”, a explicat Adi Falub.

Deși este cel mai bine plătit jucător al Universității, evoluțiile fotbalistului au fost modeste, iar remunerația mai mult decât generoasă pentru orice club de Liga 2 nu se justifica. Kay a sosit la Universitatea Cluj în vara anului trecut, pe filiera Octavian Moraru și a evoluat în 13 partide în prima parte a sezonului. La începutul acestui an Kay a fost aproape să semneze cu Academica de Coimbra (Portugalia) însă, portughezii au renunțat la serviciile lui din cauza pretențiilor financiare.

După 24 de etape scurse din actualul sezon Universitatea Cluj ocupă locul 14 în clasamentul ligii a doua, cu 27 de puncte, la 12 puncte de ocupanta locului 3 (care ar duce la barajul pentru promovarea în Liga 1), ocupat de Turiss-Oltul Turnu Măgurele. „Șepcile roșii” sunt la doar trei puncte de locul 16 (ultimul care duce în Liga 3), ocupat de Concordia Chiajna (24 de puncte), iar obiectivul universitarilor este de menținere în eșalonul secund.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. "U'-ist says:

    Bani publici, rezultate…zero, conducere de doi cenți!

Postaţi un comentariu