Clujenii, invitați să-și înceapă noul an pe tatami

Foto: insport.ro

Dincolo de dorințe pentru 2014, noul an nu ar trebui să înceapă fără planuri pentru o sănătate mai bună și activități care să o întrețină. La acest lucru contribuie din plin Fundația Română de Aikido Akikai, fundația care începând de luni, 6 ianuarie, și-a reluat activitatea pe tatami.

„Cu mic, cu mare trebuie să lăsăm deoparte vacanţa şi să ne reintrăm în ritmul obişnuit de activitate. Mişcarea fizică, dar şi antrenamentul spiritual menţin echilibrul unei stări de bine spre care tinde fiecare. În acest sens, Musubi Dojo continuă antrenamentele de autoapărare pentru practicanţii de aikido, dar îi invită şi pe cei care încă nu au călcat pe tatami (salteaua de antrenament) să pătrundă în tainele acestei arte marţiale”- acesta este sfatul reprezentanțiilor fundației pentru clujenii dornici de mișcare și o experiență nouă.

Grupele de aikido din cadrul Musubi Dojo sunt copii 4-7 ani, copii 7-9 ani, copii 9-12 ani, femei, tineri și adulţi.

Instructorii care coordonează antrenamentele sunt Dorin Marchiş, 5 Dan Aikido Aikikai,  Ovidiu Codreanu, 4 Dan Aikido Aikikai,  Florin Trişcă, 2 Dan Aikido Aikikai şi Flaviu Mureşan, 2 Dan Aikido Aikikai.

“Aikido este o artă a păcii şi a prieteniei, de aceea poate fi practicată de oricine. Această artă marţială dezvoltă în egală măsură latura fizică a practicantului, cât şi cea mentală. Aikido formează spiritul în cazul copiilor, îl modelează în cazul tinerilor şi îl temperează în cazul vârstnicilor.” spune Sensei Dorin Marchiş, preşedintele Fundaţiei Române de Aikido Aikikai.

Durata unui antrenament este de o oră. Intervalele orare în cazul copiilor sunt 16.30-17.30 şi 18.00-19.00, în funcţie de gradul de începători/intermediari/avansaţi, iar în cazul adulţilor intervalul este 19.30-20.30, de luni până vineri. Înscrierile se fac la dojo-ul (sala de antrenament) de pe strada Plopilor, nr. 62, Cluj-Napoca. Informaţii suplimentare se pot obţine de la recepţia dojo-ului sau prin email, info@nipon.ro.

Distribuie:

Postaţi un comentariu