Cine joacă contra Rusiei? Ion Țiriac refuză să plătească jucătoarele din echipa de tenis a României

Foto: Dan Bodea

Exact o lună de zile mai au de așteptat clujenii pentru a le vedea din nou în teren pe jucătoarele din echipa României de Fed Cup. După ce Simona Halep a anunțat deja că nu va juca contra Rusiei, iar Sorana Cîrstea și anunțat retragerea oficială încă din 2018, echipa României ar trebui să fie compusă din Ana Bogdan (locul 94 WTA), Irina Camelia Begu (105 WTA), Mihaela Buzărnescu (111 WTA), Monica Niculescu (128 WTA) și Irina Bara (160 WTA).

Însă, conform platformei ziare.com, președintele Federației Române de Tenis (FRT), Ion Țiriac, le-a transmis jucătoarelor că nu vor mai fi plătite pentru jocurile din Fed Cup, urmând să primească doar bonusuri de performanță. Situația este mai mult decât delicată, iar la Cluj-Napoca România ar putea fi reprezentată de jucătoare mai puțin cunoscute precum Elena Gabriela Ruse (181 WTA), Jaqueline Cristian (208 WTA), sau Laura Ioana Paar (216 WTA).

Reamintim că anul trecut, echipa României a ajuns în semifinalele Fed Cup, dar jucătoarele, în special Monica Niculescu şi Ana Bogdan, au fost dezamăgite de faptul că Federaţia Română de Tenis a întârziat să achite anumite plăţi din cauza faptului că finanţarea venită de la Ministerul Tineretului şi Sportului este blocată din cauza unui litigiu în instanţă.
Confruntarea dintre echipele României și Rusiei se va desfășura pe 7 și 8 februarie 2020 și va conta pentru calificare la turneul final găzduit de capitala Ungariei, în primăvara anului viitor. În cazul unei victorii, România se va număra printre cele 12 echipe care își vor disputa titlul de campioană, turneul final urmând a avea loc în perioada 14-19 aprilie 2020, la Budapesta.

România şi URSS s-au întâlnit de două ori, în 1978, la Melbourne, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, şi în 1986, la Praga, în turul al doilea al Grupei Mondiale, româncele pierzând de fiecare dată cu 0–3. Tot la Cluj-Napoca au mai avut loc până acum alte patru întâlniri ale echipei de Fed Cup a României, în 2016, cu Cehia și Germania, și, în 2018, cu Canada și Elveția.

Distribuie:

Postaţi un comentariu